Gojković: Nisam slušao naređenja, osjećam se poniženo i prevareno

Gojković je kazao da je radio najbolje što je mogao i znao i da je dao maksimum i podsjetio da su njega i novu vlast prije pet mjeseci dočekali brojni problemi od besparice, loših međuljudskih odnosa, loše funkcionisanja javnih preduzeća, problemi sa najvećom investicijom u opštini- izgradnjom kanalizacionog kolektora i drugi
109 pregleda 6 komentar(a)
Nikola Nikša Gojković, press, Foto: Slavica Kosić
Nikola Nikša Gojković, press, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.07.2015. 14:41h

Nikola Nikša Gojković smijenjeni predsjednik Opštine Herceg Novi na današnjoj konferenciji za novinare je kazao da je "platio cijenu" zato što je odbio da izvršava naređenja i sprovodi odluke koje nisu bile u skladu sa principima Udruženja građana Izbor čiji je član i čiji je bio kandidat za gradonačelnika.

"Osjećam se poniženo i prevareno", kazao je Gojković.

Podsjećamo SO Herceg Novi je sjednici koja je sazvana po hitnom postupku, za manje od 24 sata, sa 18 glasova ( DPS 13 i Izbor 5 ) razriješila dužnosti predsjednika opštine Nikolu Nikša Gojković.

On je kako je navedeno smijenjen "u cilju dinamičnije i bolje efikasnosti rada organa lokalne uprave".

Gojković je kazao da je radio najbolje što je mogao i znao i da je dao maksimum i podsjetio da su njega i novu vlast prije pet mjeseci dočekali brojni problemi od besparice, loših međuljudskih odnosa, loše funkcionisanja javnih preduzeća, problemi sa najvećom investicijom u opštini- izgradnjom kanalizacionog kolektora i drugi.

Gojković tvrdi da je sa saradnicima radio u interesu grada, a ne "kako nekom odgovra", ističući da im DPS-koalicioni partner "nije pružio podršku koju su očekivali".

Ocjenjujući postupak smjene Gojkovića doskorašnja potpredsjednica Opštine dr Tamara Vujović kazala je da je to bilo "silovanje prava i udaljavanje prava od pravde".

"Pravo i pravila se primjenjuju selektivno, kako kome i kada odgovara", kazala je Vujović.

"Politička odluka donijeta u lokalnom parlamentu je nestatutarna, donijeta je mimo volje birača, o čemu će se izjasniti narod nekom sljedećom, nadam se, skorom prilikom. Donijeta je mimo Povelje Savjeta Evropeo lokalnoj amoupravi, o čemu takođe ima ko da se izjasni", kazala Vujović.

Ona je najavila nastavak borbe, "ali ne zato što su vlastoljubivi, ili što nemaju gdje i šta da rade, već zato što su pravdoljubivi".

Dr Špiro Vukovoć jedan od četiri odbornika Izbora koji podržava Nikolu Gojkovića je kazao da će formirati svoj odbornički klub , nastaviti da rade na principima donesenim na osnivačkoj skupštini, i da ne "bježe od novih izbora".

On je najavio i da će inicirati sazivanje Skupštine Udruženja građana Izbor na kojoj bi trebalo da se utvrdi iza koje dvije stuje u tom Udruženju stoji većina članova.

O svemu će obavijestiti EK i zatražiti mišljenje Ustavnog suda o zakonitosti smjene Gojkovbića.

Smjene u lokalnoj upravi

Nakon promjena u vrhu izvršne vlasti u Herceg Novom, danas je došlo i do dvije kadrovske promjene u lokalnoj upravi.

Načelnik sekretarijata za finasije Rade Božović podnio je ostvaku, a novi vd je Novica Gecaj (predlog Izbora). Zahtjev za razrješenje je podnijela i direktorka Uprave lokalnih javnih prohoda, Nataša Musić Potkonjak. Na njeno mjesto je kao v.d. imenovan Dragan Mračević (predlog DPS-a.)

Smijenjen je i direktor Parking servisa, Milorad Matković, a postavljen je Batrić Bato Kontić (predlog Izbora).

Janković je najavio kadrovske i organizacione promjene i u drugim javnim peduzećima i ustanovama.

Bonus video: