Pean: Marović bi da opet ratuje za mir

Umjesto što, kako su kazali, zagovara ratnu ideologiju, i “bistri geopolitiku”, Marović bi, kako je kazao Pean, trebalo da opravda sumnjive milione eura koji su pominjani u kontekstu njegove porodice
25 komentar(a)
SVetozar Marović, Foto: Arhiva "Vijesti"
SVetozar Marović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.07.2015. 10:05h

Predsjednik Političkog savjeta Demokratske partije socijalista (DPS), Svetozar Marović, obmanjuje kad kaže da ne želi biti u savezu protiv bilo koga, jer NATO svim svojim vojnim aktivnostima potvrđuje suprotno, saopšteno je iz Pokreta za neutralnost.

Marović je ranije kazao da je NATO državni prioritet Crne Gore i da će ulazak u taj savez doprinijeti očuvanju mira i dobra svih u regionu.

Koordinator Pokreta za neutralnost za Tivat, Ivo Pean, kazao je da Marović nastavlja da iznenađuje nepodnošljivom lakoćom obmanjivanja građana Crne Gore.

“Za tu Marovićevu praksu znamo još od njegove, svakom normalnom čovjeku vrijedne prezira, ideologije koja je, samo tokom napada na Dubrovnik odvela ne mali broj naših sugrađana, komšija, rođaka u smrt, a našoj domovini nanijela sramotu kojom se stide uglavnom oni koji u svemu tome nisu učestvovali”, naveo je Pean.

Prema njegovim riječima, Marović želi takve ratove da nastavi u okviru NATO-a.

“Marović trenutno zagovara priključenje Crne Gore NATO savezu, koji takođe ima iskustva vođenja ratova za mir, širom svijeta. Čini se kako je Maroviću malo bio jedan rat (za mir) i da želi da u NATO alijansi, čiji bi on mogao biti savjetnik, vodi nove, takve ratove”, kazao je Pean.

Umjesto što, kako su kazali, zagovara ratnu ideologiju, i “bistri geopolitiku”, Marović bi, kako je kazao Pean, trebalo da opravda sumnjive milione eura koji su pominjani u kontekstu njegove porodice.

“Da li Marović u odlukama, na primjer, stanovnika Švajcarske, koja godišnje ima pet- šest referenduma, vidi emocije i političku strast sa manjkom racionalnosti? Upravo se taj manjak racionalnosti vidi kod njega, ali i političara u susjednoj Hrvatskoj, zemlje čiji sam takođe državljanin”, kazao je Pean.

Jedna od takvih političarki je, kako je naveo, predsjednica te države, Kolinda Grabar Kitarović, koja “svakodnevno ponavlja “dobrobiti” članstva i koja pokušava militarizovati Hrvatsku, sve manipulišući”.

Pean je naveo da i Marović obmanjuje kad kaže da ne želi biti u savezu protiv bilo koga, jer NATO svim svojim vojnim aktivnostima potvrđuje upravo suprotno, “permanentno stvaranje neprijatelja širom planete”.

“Pokret za neutralnost ne želi nova ratovanja za mir, niti ovdje, niti bilo gdje na svijetu”, zaključio je Pean.

Bonus video: