TRAŽE RASPUŠTANJE PARLAMENTA

DF: Vlast u Nikšiću nema legitimitet po odlasku odbornika iz SDP-a

Raičević i Lalatović pozivaju predstavnike DPS-a da javnosti objasne u kojoj su koaliciji – sa Krivokapićem ili sa Brajovićem, ili "i sa jednima i drugima“
108 pregleda 6 komentar(a)
Vladan Raičević, Foto: Svetlana Mandić
Vladan Raičević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 10.07.2015. 09:45h

Odbornici nikšićkog Demokratskog fronta iz Pokreta za promjene, Vladan Raičević i Arsenije Lalatović, smatraju da aktuelna vlast u gradu pod Trebjesom nema legitimitet zbog toga što su odbornici SDP-a napustili tu političku partiju. Oni traže raspuštanje Skupštine i organizovanje „prvih fer izbora“, a pozivaju predstavnike DPS-a da javnosti objasne u kojoj su koaliciji – sa Krivokapićem ili sa Brajovićem, ili "i sa jednima i drugima“.

„Svjesni činjenice da što se ‘grbo rodi vrijeme ne ispravi’, vjerujemo da oni koji su zakopali Nikšić u rupu od preko 40 miliona eura, neće još dugo uspjeti da se kriju od suda pravde i građana. Njihova politika, oličena u korupciji i kriminalu, dobiće i sudski epilog. Građani treba da znaju da gradski dug nije smanjen, nego da ga DPS-ova klika svakodnevno uvećava i zadužuje nas radi svoje vlasti i koristi”, tvrde Raičević i Lalatović.

Oni smatraju da će „dnevna šminkanja i pokušaj peglanja, a ispod žita strahovitog mrcvarenja "svačijih drugova a ničijih prijatelja’” na kraju dovesti do tačke nakon koje nema povratka, i da je protest građana jedini „prijeki lijek”.