Kompletan danilovgradski odbor napustio SDP

Odluka je donijeta uz jedan uzdržan glas
120 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Savo Prelević
Ivan Brajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.07.2015. 06:46h

Danilovgradski odbor SDP-a je donio odluku o napuštanju Socijaldemokratske partije (SDP), i iskazao je punu spremnost da uzme aktivno učešće u novoj političkoj partiji Ivana Brajovića, čije pripreme za osnivanje su u završnoj fazi.

“Programsko i političko lutanje, gubljenje teško stvaranog identiteta SDP-a, odustajanje od temeljnih principa partije zarad lične promocije pojedinaca u partiji, flagrantno kršenje statuta i osnovnih demokratskih principa prije, a posebno na samom Kongresu, revanšistička politika nakon Kongresa, dovođenje partije do ivice cenzusa su samo neki od razloga koji su motivisali opštinski odbor SDP-a da nepodijeljeno donese odluku o napuštanju partije,” navodi se u saopštenju medijskog tima Brajovića.

Odluka je donijeta uz jedan uzdržan glas.

U donošenju ovakve odluke su, kako se navodi u saopštenju medijskog tima Brajovića, učestvovali mnogi ugledni članovi partije iz Danilovgrada, osnivači SDP-a: Ivan Brajović, predsjednik opštinskog odbora Ranko Jovović, član Glavnog odbora SDP-a Ljubo Djurović, Radomir Čavić, Radovan Radulović, Dragan Dragojević, Slobo Perović, Dragan Kovačević, Dijana Čavić, Mladen Koljenšić, Ilija Grgurović, Jelisavka Jaredić, Miloš Simonović i mnogi drugi.

Stranka bivših članova SDP-a, na čelu sa Brajovićem, zvaće se Socijaldemokrate Crne Gore, saznaju “Vijesti”.

Više sagovornika “Vijesti” iz Koordinacionog odbora je potvrdilo da će to najvjerovatnije biti naziv partije, čija će skraćenica biti SD. Biraju između više predloga, a ovo je najbliža opcija da uđe u statut koji tek treba da usaglašavaju.

"Predstavnici odbora svih opština jednoglasni su da Ivan Brajović bude koordinator svih aktivnosti u vezi sa osnivanjem partije", potvrdilo je više učesnika “Vijestima”.

"Vijesti" su juče objavile da je Opštinski odbor SDP-a u Danilovgardu napustio partiju i priključilo se “timu Ivana Brajovića”.

Bonus video: