Demokratski front izlazi na ulice 27. septembra

Konstituenti Fronta će 13. jula u Beranama održati zajedničku sjednicu glavnih odbora, na kojoj će biti ozvaničen datum i detalji protesta. Sagovornik “Vijesti” tvrdi da će biti organizovan i prevoz do Podgorice
72 pregleda 73 komentar(a)
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.07.2015. 05:28h

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) odlučilo je juče da građanski protesti počnu 27. septembra ispred Skupštine Crne Gore, saznaju “Vijesti”.

Organizatori protesta tražiće ostavku premijera Mila Đukanovića i formiranje prelazne vlade koja bi raspisala prijevremene izbore koji bi se održali po novom izbornom zakonodavstvu, i kojima bi se spriječila zloupotreba državnih resursa. Sagovornik “Vijesti” iz Fronta kazao je da se demonstranti neće razilaziti do smjene vlade, navodeći da očekuju podršku građana, civilnog sektora, sindikata i nezavisnih intelektualaca.

"Nismo razgovarali sa predstavnicima ostalih stranaka jer smatramo da je logično da nam se svi protivnici režima pridruže. Građani traže promjene i nadam se da su ostale kolege iz opozicije toga svjesne”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Konstituenti Fronta će 13. jula u Beranama održati zajedničku sjednicu glavnih odbora, na kojoj će biti ozvaničen datum i detalji protesta. Sagovornik “Vijesti” tvrdi da će biti organizovan i prevoz do Podgorice.

Bonus video: