Marković: Na primjeru Crne Gore pokazati da je politika proširenja živa

Marković i Kartajančeva ocijenili da je potrebno uložiti napore kako bi se ojačala ekonomska saradnja, i to posebno u oblastima turizma, poljoprivrede i energetike
85 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, Cveta Karajančeva, Foto: Gov.me
Duško Marković, Cveta Karajančeva, Foto: Gov.me
Ažurirano: 08.10.2018. 11:54h

Evropska unija (EU) ima priliku da na primjeru Crne Gore pokaže da je politika proširenja živa, ocijenio je premijer Duško Marković.

Marković se danas sastao sa predsjednicom bugarskog parlamenta Cvetom Karajančevom, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

"Obostrano je ocijenjeno da su bilateralni odnosi dvije prijateljske države kvalitetni i sadržajni, što potvrđuje činjenica da je u poslednje dvije godine upriličeno devet uzajamnih posjeta na najvišem nivou“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, sagovornici su ocijenili da je potrebno uložiti napore kako bi se ojačala ekonomska saradnja, i to posebno u oblastima turizma, poljoprivrede i energetike.

Govoreći o evropskim integracijama, Marković se zahvalio na kontinuiranoj podršci Bugarske Crnoj Gori, ali i cijelom regionu.

On je ocijenio da Samit EU i Zapadnog Balkana održan u Sofiji za vrijeme bugarskog predsjedanja predstavlja istorijski događaj.

"Evropska unija i sada ima priliku da na primjeru Crne Gore pokaže da je politika proširenja živa“, rekao je Marković.

Karajančeva je kazala da će Bugarska nastaviti da podržava Crnu Goru u procesu evropske integracije.

Ona je naglasila da se Bugarska zalaže za princip regate i individualno vrednovanje rezultata.

Bonus video: