Lukšić: Crna Gora se nada pozivu u NATO do kraja godine

"Jedna takva globalna tema je važna i zanimljiva, ali svaka zemlja ima svoje specifične potrebe i potreba Crne Gore u ovom trenutku je da realizujemo do kraja ove godine, nadam se, jedan od najvažnijih naših strateških ciljeva, a to je članstvo u NATO"
17 komentar(a)
Igor Lukšić, Vesna Pusić, Foto: Duško Miljanić
Igor Lukšić, Vesna Pusić, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 09.07.2015. 18:37h

Crna Gora se nada da će do kraja godine ostvariti jedan od svojih najvažnijih strateških ciljeva, a to je ulazak u NATO, izjavio je ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić na marginama Croatia Foruma u Dubrovniku nakon sastanka sa hrvatskom ministarkom Vesnom Pusić.

Lukšić je rekao novinarima da je Croatia Forum tokom godina prerastao u ozbiljan i važan događaj, te da veliki broj ministara i učesnika ove godine govori o njegovom značaju.

Takođe je kazao da je tema skupa, nova razvojna politika, i to uoči međunarodne konferencije o finansiranju razvoja i sastanka na vrhu UN-a o razvojnom planu za period nakon 2015. godine, važna i zanimljiva, ali da svaka zemlja ima svoje specifične potrebe.

"Jedna takva globalna tema je važna i zanimljiva, ali svaka zemlja ima svoje specifične potrebe i potreba Crne Gore u ovom trenutku je da realizujemo do kraja ove godine, nadam se, jedan od najvažnijih naših strateških ciljeva, a to je članstvo u NATO", rekao je Lukšić.

Grabar-Kitarović i Stoltenberg: Proširenje Alijanse je širenje prostora mira i sigurnosti

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tokom sastanka u Dubrovniku ocijenili su da treba podržati proširenje Alijanse na prostor jugoistočne Evrope "za one države koje to žele, jer to širi prostor mira i sigurnosti".

Grabar-Kitarović i Stoltenberg su istakli važnost skorog upućivanja poziva Crnoj Gori za članstvo u NATO.

Bonus video: