Šehović i Orlandić će morati kod Bojanića

Iako im za poslanički klub po Poslovniku treba još jedan kolega, Šehović i Orlandić teško mogu do tog statusa
98 pregleda 14 komentar(a)
Damir Šehović, Mićo Orandić, Foto: Boris Pejović
Damir Šehović, Mićo Orandić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.07.2015. 06:06h

Poslanici Damir Šehović i Mićo Orlandić, koji su iz SDP-a prešli u “tim Ivana Brajovića” najvjerovatnije će se pridružiti Klubu samostalnih poslanika, jer po skupštinskom Poslovniku izvan kluba imaju minimalna prava za iznošenje stavova na sjednicama.

Do juče se tim povodom nijesu obratili šefu Kluba samostalnih poslanika Mladenu Bojaniću, kao ni skupštinskom rukovodstvu, odnosno bivšim kolegama iz SDP-a. “Vijestima” je nezvanično rečeno da će Šehović i Orlandić “odluku o tome donijeti narednih dana”.

Iako im za poslanički klub po Poslovniku treba još jedan kolega, Šehović i Orlandić teško mogu do tog statusa. Takav zahtjev predsjednik Skupštine i šef SDP-a Ranko Krivokapić ranije je već odbio četvorici poslanika Demosa, kada su nakon istupa iz Demokratskog fronta pokušali da osnuju klub. Oni su se zatim priključili Bojaniću.

Inače, Brajovićevim pristalicama je prišao i jedan od osnivača SDP-a Jusuf Kalamperović, te odbornici u Skupštini opštine Bijelo Polje Nermin Bećirović i Mevlida Gusinjac. Agencija MINA je objavila da je u Ulcinju konstituisan Inicijativni odbor Brajovićevih pristalica, na čijem je čelu Aldin Nikočević kao “tehnički sekretar”.

Bonus video: