Krivokapić: Skupština kontinuirano jača ustavne funkcije

Krivokapić je istakao ulogu crnogorskog parlamenta u procesu evro-atlantskih integracija – kao institucije koja po ocjenama sa evropskih i regionalnih adresa slovi kao najtransparentnija, najotvorenija i politički snažan parlament
86 pregleda 1 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Marija Lohel, Foto: Skupština Crne Gore
Ranko Krivokapić, Marija Lohel, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 07.07.2015. 11:58h

Skupština Crne Gore sve više postaje mjesto opšteg dijaloga i odlučivanja sa kontinuiranim snaženjem svoje ustavne funkcije kontrole i nadzora nad ostalim granama vlasti, rekao je predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić.

On se danas se u Helsinkiju, tokom 24. godišnjeg zasijedanja PS OEBS, sreo sa predsjednicom parlamenta Finske, Marijom Lohelom.

Krivokapić je istakao ulogu crnogorskog parlamenta u procesu evro-atlantskih integracija – kao institucije koja po ocjenama sa evropskih i regionalnih adresa slovi kao najtransparentnija, najotvorenija i politički snažan parlament.

“Skupština Crne Gore sve više postaje mjesto opšteg dijaloga i odlučivanja sa kontinuiranim snaženjem svoje ustavne funkcije kontrole i nadzora nad ostalim granama vlasti” rekao je Krivokapić.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, na sastanku je ocijenjeno da Finska daje iskrenu podršku Crnoj Gori na evropskom putu, i da su aspiracije Crne Gore ka članstvu u NATO garant mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Navodi se da je iskazana spremnost za jačanjem saradnje dva parlamenta, posebno u dijelu EU integracija kroz savjetodavnu i stručnu pomoć.

Krivokapić i Lohela su ukazali na postojanje prostora za intenziviranje saradnje na svim poljima dvije države, posebno na ekonomskom.

“Sagovornici su se saglasili da jačanje vladavine prava otvara prostor investicijama i državu čini značajno privlačnom za investiture”, kaže se u saopštenju.

Krivokapić se zahvalio Loheli na stručnoj pomoći Finske Crnoj Gori u pregovaračkim poglavljima 23 i 24, kao i u oblasti obrazovanja i upravljanja granicama.

Bonus video: