SDP napustilo dvije trećine članova Odbora Glavnog grada

Oni su, kako se navodi, odlučili da napuste SDP zbog napuštanja temeljnih programskih principa i odustajanja od izvornog programa partije
47 komentar(a)
Ivan Brajović, Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ivan Brajović, Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.07.2015. 07:15h

Socijaldemokratsku partiju (SDP) napustilo je dvije trećine članova Odbora Glavnog grada.

Kako je saopštio medijski tim Ivana Brajovića, odluku o napuštanju partije donijelo je 46 članova Odbora.

Oni su, kako se navodi, odlučili da napuste SDP zbog napuštanja temeljnih programskih principa i odustajanja od izvornog programa partije.

„Nejasne politike koja je već neko vrijeme zbunjivala crnogorsku javnost, a posebno članstvo SDP-a, autokratskog i kabintetskog vođenja partije, nepoštovanja organa partije kod utvrđivanja politike, statutarnog i demokratskog posrtanja iskazanog tokom pripreme i na samom Kongresu, ravanšističke politike prema svima koji drugačije misle, a što nikad SDP-u nije bilo svojstveno“, dodaje se u saopštenju.

Među onima koji su napustili SDP iz Odbora Glavnog grada su i Vujica Lazović, Damir Šehović, Đorđe Suhih, Boris Mugoša, Ivana Raščanin, Marko Rakočević, Nusret Canović i drugi.

Suhih, Mugoša, Raščanin, Rakočević i Canović su krajem aprila izabrani u Glavni odbor SDP-a, a izabrala ih je Konvencija Glavnog grada.

Na čelu podgoričkog SDP-a bio je do nedavno Vujica Lazović, dok je funkciju v.d. trenutno obavlja ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Bonus video: