Memorandum sa Italijom za jaču borbu protiv korupcije

„Institucije obje države će, shodno dinamici razvoja bilateralnih odnosa, nastaviti razmjenu informacija i iskustava na ekspertskom nivou u cilju upoznavanja sa zakonodavnim i institucionalnim okvirima u oblastima sprečavanja korupcije i promovisanja integriteta“ navodi se u saopštenju
1 komentar(a)
Zoran Pažin, Foto: Vesko Belojević
Zoran Pažin, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.07.2015. 12:10h

Crnogorski ministar pravde Zoran Pažin i predsjednik Nacionalne agencije Italije za antikorupciju Rafael Kantone potpisali su Memorandum o saradnji koji će, kako se očekuje, ojačati i produbitii saradnju u borbe protiv korupcije.

Iz Ministarstva pravde saopšteno je, da je jačanje i intenziviranje saradnje koju Crna Gora i Italija uspostavljaju na svim nivoima, a naročito u borbi protiv korupcije, potvrđeno potpisivanjem Memoranduma.

Ocjenjuje se da će memorandumom o saradnji ojačati i produbitii saradnju u borbi protiv korupcije.

„Institucije obje države će, shodno dinamici razvoja bilateralnih odnosa, nastaviti razmjenu informacija i iskustava na ekspertskom nivou u cilju upoznavanja sa zakonodavnim i institucionalnim okvirima u oblastima sprečavanja korupcije i promovisanja integriteta“ navodi se u saopštenju.

Unapređenje međusobne komunikacije, smatraju u ministarstvu, omogućiće intenzivniju saradnju dvije strane.

„U pogledu usklađivanja crnogorskog zakonodavstva sa međunarodnim i evropskim standardima i u pogledu njegovog sprovođenja", ističe se u saopštenju.

Bonus video: