SDP Kolašin: Medenica je pravo glasa zamijenio za pravo da traži posao

"Nijesmo željeli da govorimo poštujući činjenicu da smo bili članovi iste partije , ali smo na to bili prinuđeni kada je napuštajući partiju iznio neistine na račun rada OO SDP Kolašin"
5 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 05.07.2015. 18:04h

Opštinski odbor SDP Kolašin reagovao je povodom izjave bivšeg odbornika SDP u kolašinskom parlamentu i bivšeg direktora Turističke organizacije Kolašin Nikole Medenice.

Iz kolašinskog SDP kažu da su namjeru i motivaciju Medenice znali i ranije.

"Nijesmo željeli da govorimo poštujući činjenicu da smo bili članovi iste partije , ali smo na to bili prinuđeni kada je napuštajući partiju iznio neistine na račun rada OO SDP Kolašin. Ko je došao juče ima pravo i da već sjutra ode i u tome ne može biti ništa sporno, iako je iz te pozicije krajnje neukusno govoriti o četrt vijeka SDP-a. Jedino što smo očekivali da gospodin Medinica ode iz SDP-a bez iznošenja neistina na račun onih koji su ga, uprkos svemu što je ranije radio, prihvatili na prijateljski način. Neistina je, takođe, i da ga je neko zaključavao i da je bilo šta odbio, jer ni na šta nije prisiljavan. Ako ništa drugo on, koji je kako sam navodi više puta pokazao političku hrabrost, nikada ne bi dozvolio da bude zaključan u kancelariji i to od strane pet žena i dva muškarca", kazali su iz SDP Kolašin.

Oni su dodali da Medenicin "grijeh" ne počinje, kako Medenica tvrdi na Kongresu nego nekoliko dana ranije.

"Medenica je pravo glasa zamijenio za pravo da traži posao. Ukoliko zadržavanje mandata nije dio dogovorene razmjene dobara, pozivamo ga da odbornički madat vrati. Kako i sam navodi građani Kolašina ga dobro poznaju, pa znaju i koliko mu pripada madat SDP-a u SO Kolašin. Ipak, oko jednog smo saglasni sa gospodinom Medenicom, kada se on, nakon što se otključao konačno i zaposli zajedno ćemo moći provjeriti da li je to imalo veze sa glasanjem na Kongresu", navodi se u saopštenju SDP Kolašin.

Bonus video: