"Nadamo se da odlazak Medenice nema veze sa konkursom u "Aerodromi CG""

"Uz nadu da će na crnogorske aerodrome kao biolog privući što više "gvozdenih ptica" želimo mu ličnu sreću i uspjehu budućem radu", navodi se u reagovanju SDP-a
5 komentar(a)
Kolašin, Foto: Vesko Belojević
Kolašin, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.07.2015. 18:34h

Socijaldemokratska partija je saopštila da ne spori pravo Nikoli Medenice da napusti partiju, ali da je "trebao da povede računa o načinu na koji to radi, i kako se ophodi prema partiji koja je bila u potpunosti otvorena prema njemu, zanemarujući njegov prethodni politički angažman.

Iz SDP-a su reagovali na saopštenje Medenice u kojem je, između ostalog, naveo da se na taj potez odlučio nakon nedavnih dešavanja u partiji, "koja su kuilminirala napuštanjem značajnog broja članova Glavnog odbora i drugih članova i partijskih funkcionera sa kojima dijelim neslaganje sa načinom vođenja partije".

"Neumjesno je da o dvadesetogodišnjem ugledu i o politici koju je SDP vodila više od dvije decenije govori onaj ko je SDP-u pristupio juče, imajući u vidu da je SDP svoju politiku i ugledstvarala upravo boreći se protiv politike koju je Medenica tada predstavljao. Napominjemo da je Medenica u prethodnom periodu bio član Grupe građana, od čije politike Kolašin još uvijek ne uspijeva da se oporavi i koja je uzrok "ozbiljne društveno-ekonomske situacije" koju on tek danas primjećuje. Podsjećamo gospodina Medenicu da ovakva situacija ne traje "više od godinu dana nakon lokalnih izbora i promjena u izvršnoj vlasti", već traje mnogo duže, zahvaljujući politici kojoj je i sam pripadao i koja je bila u očiglednoj suprotnosti sa idejom socijaldemokratije, za koju pak Medenica tvrdi da joj je suštinski oduvijek pripadao", navodi se u reagovaju kolašinskog SDP-a.

Dodaju da je zbog toga Medinica "trebao da ode iz SDP-a bez iznošenja neistina na račun onih koji su ga, uprkos svemu što je ranije radio prihvatili na prijateljski način".

"Šta je bio motiv za ovaj "principijelni" potez, građani Kolašina i Crne Gore će zaključiti nakon što se završi konkurs u AD "Aerodromi CG", kada ćemo zajedno moći procijeniti da li nečija ideologija ima veze sa iznenadnim potrebama tog preduzeća za biologom. Uz nadu da će na crnogorske aerodrome kao biolog privući što više "gvozdenih ptica" želimo mu ličnu sreću i uspjehu budućem radu", zaključuju u reagovanju SDP-a.

Bonus video: