Nikola Medenica napustio SDP

"Smatram da je već izvjesno vrijeme kroz nekoordinisano istupanje i nejasne odluke, često donešene mimo partijskih organa, došlo do potpune dezorijentisanosti članstva i simpatizera"
65 pregleda 10 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 04.07.2015. 14:00h

Odbornik Socijaldemokraqtske partije u kolašinskom parlamentu i bivši direktor Turističke organizacije Kolašin Nikola Medenica podnio je ostavku na članstvo u SDP.

On je u saopštenju naveo da se na taj potez odlučio nakon nedavnih dešavanja u partiji, "koja su kuilminirala napuštanjem značajnog broja članova Glavnog odbora i drugih članova i partijskih funkcionera sa kojima dijelim neslaganje sa načinom vođenja partije".

Medenica je dodao da će u narednom periodu nastaviti da kao nezavisni odbornik u Skupštini opštine Kolašin učestvovati u njenom radu, te da će svoj dalji politički angažman vezati za "istinsku socijaldemokratsku ideju, kojoj sam suštinski uvijek pripadao".

"Smatram da je već izvjesno vrijeme kroz nekoordinisano istupanje i nejasne odluke, često donešene mimo partijskih organa, došlo do potpune dezorijentisanosti članstva i simpatizera. Okvakva politika ugrožava funkcionisanje partije po dubini i slabi njenu poziciju na ukupnoj političkoj sceni, a samim tim i ostvarivanje programa i strteških ciljeva za koje se partija zalagala. Takođe, smatram da se organizacija 8. Kongresa, kao i dešavanja tokom njegovog održavanja kose sa elementarnim principima demokratije i nijesu svojstvena ni jednoj partiji koja nosi takav predznak, a posebno ne članici Socijalističke internacionale, koja je zasluženi ugled stvarala više od dvije decenije", navodi se u saopštenju Medenice.

Bonus video: