Željko Nikolić izabran za v.d. predsjednika OO SDP Nikšić

Današnjoj sjednici Odbora prisustvovala je većina članova OO SDP i predsjednika Mjesnih odbora SDP Nikšić
109 pregleda 0 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 04.07.2015. 11:35h

Željko Nikolić izabran je na današnjoj sjednici za vršioca dužnosti predsjednika OO SDP Nikšić, dok je za v.d. sekretara Odbora izabran Obren Todorović.

Današnjoj sjednici Odbora prisustvovala je većina članova OO SDP i predsjednika Mjesnih odbora SDP Nikšić.

"Odbor je na sjednici jednoglasno uputio poziv svim članovima Socijaldemokratske partije Nikšića da ne podliježu obmanama i manipulaciji koje dolaze od bivših članova partije da istupe iz SDP-a i time učestvuju u očuvanju funkcionerskih ambicija i držanju fotelja", navodi se u saopštenju.

Na sjednici je takođe poručeno članstvu da nikšićke Socijaldemokrate nastavljaju svoj posvećeni rad sa ciljem daljeg jačanja Partije i principa koji čine SDP "jedinom partijom na pravoj i čistoj strani istorije četvrt vijeka i partiji koja uživa evropski ugled kao članica Socijalističke internacionale i PES-a i kao uvažena od socijaldemokrata u regionu."

Odbor će početi sa pripremama za održavanje Konvencije OO SDP Nikšić u čijoj pripremi će se razgovarati sa svim članovima SDP-a u gradu pod Trebjesom.

Sjednici su prisustvovali predsjednik SDP Ranko Krivokapić i potpredsjednica Mirel Radić-Ljubisavljević.

Dragan Vojvodić v.d. OO SDP Bar

Predsjedništvo SDP izabralo je danas jednoglasnom odlukom Dragana Vojvodića za predsjednika OO SDP Bar.

"Predsjedništvo je jednoglasno, kao kandidata za vršioca dužnosti predsjednika Opštinskog odbora, utvrdilo Dragana Vojvodića, člana Predsjedništva OO SDP Bar. Sjednica Opštinskog odbora na kojoj će se izvršiti izbor vršioca dužnosti predsjednika OO SDP Bar će se održati iduće sedmice", navodi se u saopštenju.

"Predsjedništvo OO SDP Bar poziva članstvo da ostanu dosljedni svojim izvornim uvjerenjima i ne vjeruju manipulacijama pojedinih bivših članova SDP-a, koji sa gotovim tekstom ostavke pozivaju članove da napuste Partiju i plasiraju netačne informacije o masovnom napuštanju članstva SDP CG.

Maja Vukčević izabrana za v.d. predsjednicu Odbora Glavnog grada Foruma mladih

Na jučerašnjoj sjednici Odbora Glavog grada Foruma mladih SDP za vršioca dužnosti predsjednika izabrana je Maja Vukčević.

Odbor je sazvao i zakazao Konvenciju Foruma mladih Podgorice na kojoj će biti izabrani novi organi ove organizacije.

"Mlade podgoričke Socijaldemokrate će raditi na podizanju i jačanju značaja najvećeg odbora mladih SDP u Crnoj Gori. Više od 480 članova FOM SDP Podgorice biće uključeni u proces pripreme Konvencije i sa njima ćemo razgovarati o novom rukovodstvu koje će okupiti i stvoriti prostor za sve članove kako bi zajedno radili na ispunjenju ciljeva i potreba mladih i očuvanju izvornih vrijednosti socijaldemokratije", navodi se u saopštenju.

Novo v.d. rukovodstvo je primilo i razgovaralo sa novih 14 članova koji su se učlanili u posljednja dva dana.

Mladi Podgorice su iskazali ponos što su ostali i sačuvali socijaldemokratski duh i izvorne ideje i "pored raznih manipulacija koje su bile na sceni u posljednjim dešavanjima."

Bonus video: