Gvozdenović "najministar" u regionu, Vukčević "najmenadžer"

Investiciono-razvojni fond Crne Gore dobio je nagradu za najbolju finansijsku instituciju u jugoistočnoj i srednjoj Evropi
93 pregleda 0 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Gov.me
Branimir Gvozdenović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 03.07.2015. 15:31h

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović izabran je za najministra u regionu jugoistočne i srednje Evrope, a ministarstvo na čijem je čelu za najministarstvo u regionu. Zlatna plaketa za ovo prestižno zvanje biće mu uručena na poslovnoj konferenciji "Summit 100 menadžera – najboljih investitora u regionu" koja će od 2. do 4. jula biti održana u Bosni i Hercegovini, prenosi Cdm.

Za tu prestižnu nagradu nominovano je oko 900 uspješnih menadžera iz 15 zemalja jugoistočne i srednje Evrope, a priznanje će dobiti njih tridesetak iz različitih oblasti biznisa, te jedan broj ljudi koji nijesu direktno u biznisu, ali imaju značajan uticaj na stvaranje ambijenta za biznis.

Imajući u vidu da se nagrada dodjeljuje više od trideset godina, u Vladi naglašavaju da je veoma značajno da je regionalni evropski žiri, koji je sastavljen od uglednih menadžera i naučnih radnika iz više država, regiona jugoistočne i srednje Evrope, donio odluku da se Ministarstvu održivog razvoja i turizma dodijeli nagrada za najministarstvo u regionu.

IRF najboja finansijska institucija

Investiciono-razvojni fond Crne Gore dobio je nagradu za najbolju finansijsku instituciju u jugoistočnoj i srednjoj Evropi, a direktor IRF-a, Zoran Vukčević proglašen je za najboljeg menadžera u Jugoistočnoj i Srednjoj Evropi.

Nagrade su dodijeljene u Sarajevu od strane Regionalnog evropskog žirija za izbor najmenadžera i kompanije i Evropskog Udruženja menadžera, a na predlog bivših dobitnika iz Crne Gore i ostalih država regiona.

"IRF je proglašen kao najbolja inatitucija u kategoriji finansijskih organizacija zbog snažne podrške razvoju malog i srednjeg biznisa poštujući tržišne principe, a vodeći računa o ekonomsko razvoju Crne Gore. Do sada su tu nagradu dobijale isključivo banke. Nominovano je oko 900 uspješnih menadžera iz 20 zemalja Jugoistočne i Srednje Evrope, a priznanje je dobilo njih tridesetak iz različitih oblasti biznisa", saopšteno je iz IRF-a.

Ličnost godine predsjednik Bugarske

Ličnost godine regiona jugoistočne i srednje Evrope, po izboru nezavisnog regionalnog žirija je predsjednik Bugarske, Rosen Plevneliev, objavljeno je na sajtu najmendžer.biz. Ta visoka nagrada mu je dodijeljena zbog njegovog izuzetnog angažovanja na saradnji i povezivanju država i naroda i širenju prijateljskih odnosa i razumijevanja u regionu jugoistočne i srednje Evrope i šire.

Ranije su nagradu dobili predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, predsjednik Hrvatske, Ivo Josipović i predsjednik Poljske, Bronislav Komorovski.

Prestižnoj ceremoniji u Gradskoj vijećnici u Sarajevu će prisustvovati oko 300 menadžera iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, te još 14 zemalja Evrope, kao i veći broj političkih i javnih radnika, predstavnika aktuelnih vlasti i komora.

U Sarajevo je već stigao jedan broj dobitnika visokih nagrada, među kojima je i legenda jugoslovenske vinske industrije Tikveš – Svetozar Janevski, zatim evropski i svjetski „kralj banana“ Izet Rastoder iz Ljubljane, koji je na samom vrhu kompanija po plasmanu banana na svjetskom tržištu, zatim Poljak Andžej Zaračik, koji je šampion u proizvodnji traktora. Njegova kompanija, vodeća u Evropi, više od 70 posto proizvodnje plasira u Afriku, a želi da sagradi fabriku traktora i na ovim prostorima.

Dolazak u Sarajevo su potvrdili i Vibor Mulić iz Holdiga Zepter, Tomislav Debeljak, Brodosplit – Hrvatska, Stojan Petrič, predsjednik Uprave Kolektor grupe, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, Sobodan Radun, vlasnik kompanije "Nectar" iz Bačke Palanke, poznat po tome što je njegova kompanija prva iz zemalja bivše Jugoslavije koja je kupila kompaniju (Fruktal) iz Slovenije…

Biznis forum o investicijama

Na tradicionalnoj Ceremoniji i evropskom susretu menadžera u Sarajevu, koja je jedna od najprestižnijih manifestacija koje se održavaju na prostorima regiona jugoistočne i srednje Evrope – „Oskari za biznis“, će 3. jula u 18 sati u velelepnom zdanju Gradske vijećnice u Sarajevu, biti uručeni najuspješnijim menadžerima iz 15 zemalja jugoistočne i srednje Evrope, piše portal RTCG.

U Sarajevu će biti održan i tradicionalni međunarodni poslovni biznis forum na temu regionalne privredne saradnje, privrede zemalja jugoistočne i srednje Evrope, u cilju bržeg razvoja.

Na Biznis forumu će se, pored uglednih menadžera, naučnih i javnih radika, obratiti i predsjednik Bugarske, Plevneliev. Očekuje se konkretan dogovor o tome koje kompanije i u kom dijelu regiona žele da investiraju stvarajući nove biznise i nove kompanije.

Bonus video: