Suhih napustio SDP, ostavke podnijeli i članovi OO Nikšić i Andrijevica

Kao razloge napuštanja naveli su urušavanje izvornih principa na kojima je počivala partija kao i nedemokratsko i nestatutarno sprovođernje izbornog procesa na Kongresu
0 komentar(a)
suhih, Foto: Luka Zeković
suhih, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.07.2015. 13:08h

Predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđije Suhih napustio je SDP.

On je informaciju o ostavci i sam potvrdio Dnevnim novinama

"Zbog razlika u viđenju daljeg razvoja SDP podnosim ostavku na članstvo u SDP-u", kazao je.

Ostavke u Nikšiću

Dvije trećine članova OO SDP Nikšić, napustilo je ovu partiju.

Kao razloge napuštanja naveli su urušavanje izvornih principa na kojima je počivala partija kao i nedemokratsko i nestatutarno sprovođernje izbornog procesa na Kongresu.

"Zbog urušavanja izvornih principa na kojima je počivala SDP, sklapanja neprincipijelnih aranžmana i savezništava sa negatorima državne nezavisnosti i samim tim stavljanja na kocku državnih interesa, kao i zbog nedemokratskog i nestatutarnog sprovođenja izbornog procesa na Kongresu, održanom trećeg juna 2015. godine, uvođenja ,,prinudne uprave“ na čelu OO SDP Nikšić od strane nestatutarno formirane radne grupe, u momentu kada je OO SDPNikšić većinski podržao kandidaturu Ivana Brajovića, kao i zbog uzurpiranja prostorija OO SDP Nikšić i mnogih drugih primjera kršenja Statuta SDP CG mi većina članova Foruma mladih SDPNikšić, većina članova Foruma žena SDP Nikšić, kao i sedam predsjednika MO od ukupno 10, podnosimo ostavke i istupamo iz člansta SDP CG, navodi se u saopštenju.

Ostavke i u Andrijevici

Predsjednik opštinskog odbora SDP Andrijevica Radisav Vulević, sekretar odbora Radule Dedović, odbornica u Skupštini opštine Andrijevica i član opštinskog odbora Martina Ćulafić, član opštinskog odbora Mićko Ćulafić i potpredsjednica Foruma žena Gordana Vulević, podnijeli su ostavke na članstvo u SDP-u.

Kao razloge koji su doveli do ove odluke naveli su neprincipijelno vođenu politiku partije mimo partijskih organa i opasnu tendenciju stvaranja neprirodnih saveza.

"To ne samo da kalja ugled Socijaldemokratske partije, već je poslije četvrt vijeka na pravoj strani istorije šalju u zagrljaj onima koji ni po kojem osnovu ne odgovaraju građanskom, multietničkom i evroatlantskom opredjeljenju nekadašnje SDP. Drugi razlog je revanšistički odnos prema funkcionerima i članovima partije koji su uoči Kongresa i na samom Kongresu podržali Ivana Brajovića za predsjednika, što ne priliči niti jednoj partiji koja sebe naziva demokratskom, a posebno ne priliči nekadašnjem SDP-u koji je bio prepeoznat po poštovanju i podsticanju demokratskog dijaloga unutar partije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: