Krivokapić prepolovio Orlandića u Baru

U klubu SDP-a u SO Bar brzo je okončana diferencijacija. Na početku unutarpartijskog sukoba, bilo je 6:2 za Brajovićevu struju, od juče je uz Krivokapiča zvanično četvoro odbornika. Prema saznanjima „Vijesti“ u lokalnom parlamentu, uz Mića Orlandića ostali su Simeun Dragaš, Savo Palvlović i Nedeljko Lale
96 pregleda 10 komentar(a)
Mićo Orlandić, Osman Subašić, Foto: Vijesti online
Mićo Orlandić, Osman Subašić, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 02.07.2015. 17:31h

Lider Socijaldemokatske partije (SDP) Ranko Krivokapić je nakon ostanka Osmana Subašića u SDP-u dobio podršku polovine odbornika te stranke u SO Bar, iako je na kongresu oko 80 odsto delegata iz Bara podržalo Ivana Brajovića.

Barski odbor je najjači odbor SDP-a koji je na posljednjim lokalnim izborima osvojio osam odborničkih mandata, pet manje od DPS-a u lokalnom parlamentu koji ima 37 predstavnika građana.

U klubu SDP-a u SO Bar brzo je okončana diferencijacija. Na početku unutarpartijskog sukoba, bilo je 6:2 za Brajovićevu struju, od juče je uz Krivokapiča zvanično četvoro odbornika. Prema saznanjima „Vijesti“ u lokalnom parlamentu, uz Mića Orlandića ostali su Simeun Dragaš, Savo Palvlović i Nedeljko Lale.

Čović, i oni su skupštinsku službu obavijestili da će ubuduće nastupati kao klub nezavisnih odbornika.

U SDP-u su ostali Damir Rašketić i Nada Marstijepović koji su od prvog trenutka bili uz Krivokapića, te Subašić i Denisa Halimić..

Na drugoj strani, iako su delegati iz Rožaja listom glasali za Krivokapića, izgleda da tamo Brajović kontroliše odborničku većinu.

Od četiri odbornika u Rožajama, gdje je SDP u vlasti sa BS, najvjerovatnije troje podržava Brajovića - Esko Plunac, Faruk Kalač i Mubera Kurpejović, dok je Mirsad Nurković ostao uz lidera partije.

SDP su juče zbog, kako su naveli, "napuštanja izvornih principa, političkog i programskog lutanja partije" napustili odbornici te partije iz Nikšića i Žabljaka. SDP su tako napustili nikšićki odbornici Luka Mitrović, Nataša Pavlićević Miljanić i Predrag Vujičić, te Žabljačani Mile Žugić i Milorad Potpara.

Uz Brajovića su i odbornici SDP-a u Skupštini Glavnog grada, te odbornik u Pljevljima, gdje čine lokalnu vlast sa DPS. Krivokapića podržavaju odbornici SDP-a u lokalnim parlamentima Kotora i Tivta, a i u te dvije opštine vlast zavisi od podrške SDP-a.

Bonus video: