Krivokapić uporedio Crnu Goru u vrijeme Tita i sad: Partija služila državi, a ne država partiji

"Nema idealnih vladavina, a ni idealnih vladara. Period Crne Gore od 1945. di 1990. predstavlja najbolji ekonomsko-socijalni period Crne Gore koji je mjerljiv podacima", kazao je Krivokapić
64 pregleda 24 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Printscreen
Ranko Krivokapić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 04.10.2018. 08:07h

Jednopartijski sistem u doba SFRJ je bio manje jednopartijski nego danas jer je partija služila državi, a ne država partiji, rekao je predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić na prvoj sjednici Drugog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore.

On je, polemišući o budućnosti Crne Gore govorio o Crnoj Gori u doba Tita, i sada, Crnoj Gori koja stremi evropskom putu.

"Nema idealnih vladavina, a ni idealnih vladara. Period Crne Gore od 1945. do 1990. predstavlja najbolji ekonomsko-socijalni period Crne Gore koji je mjerljiv podacima", kazao je Krivokapić.

JWPlayer video mesto

Pozivajući se na podatke Economic Inteligence Unit Agencije iz Londona rekao je da je Crna Gora bila bliža evropskom ekonomskom prosjeku 1987. godine, nego sada, i u to u periodu kada su u tu analizu ulazili ekonomski podaci samo razvijenih zemalja.

Ono što Krivokapić zamjera je, po njemu, odavanje počasti pogrešnim osobama.

"Činjenica je da je Crna Gora 1990. godine. prije dobila spomenik Karađorđu nego Petru I i Titu, i to je vlast uradila. Šta je Karađorđe uradio za Crnu Goru, ne znam, niti sam još uvijek ustanovio", kazao je Krivokapić.

Dodao je da bi se morala obratititi pažnja da je Crna Gora u zadnjih 30 godina konstantno nazadovala od tog perioda ekonomskog "blagostanja" i da se moraju preduzeti "određene mjere".

"Da vidimo možemo li sledećih 30 godina biti bolji, ne zbog Tita, nego zbog sudbine naroda u Crnoj Gori", rekao je Krivokapić.

Bonus video: