Gazivoda, Plunac i Kalač napustili SDP

0 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 02.07.2015. 13:02h

Odbornik Socijaldemokratske partije Crne Gore u Skupštini Prijestonice Cetinje Ivan Gazivoda, podnio je ostavku na članstvo u partiji.

"Obavještavam Vas da od danas više nijesam član Socijaldemokratske partije. Zadržaću mandat odbornika u Skupštini Prijestonice i djelovaću kao nezavisan odbornik. Ponosan sam što bio član dosadašnjeg SDP, a naročito opštinskog odbora Cetinje, a razočaran raskolima i osvetoljubivom politikom prema neistomišljenicima na nivou vrha partije", stoji u tekstu ostavke koji je Gazivoda uputio predsjedniku opštinskog odbora SDP Cetinje.

SDP su napustili i šef odborničkog kluba ove partije u Skupštini opštine Rožaje Esad Plunac, kao i odbornik i nosilac liste SDP na posljednjim lokalnim izborima u Rožajama Faruk Kalač.

Oni su u zajedničkom saopštenju istakli da će do daljnjeg djelovati kao nezavisni odbornici.

"Sprovodićemo politiku koju simbolizuje tim okupljen oko Ivana Brajovića. Sve primjetnija tendencija ka sklapanju zbunjujućih, javnosti i članstvu neobjašnjivih i neprincipijelnih savezništava sa glavnim protivnicima državne nezavisnosti, a samim tim i protivnicima multietničke, građanske i evroatlantske Crne Gore, urušila je ugled SDP-a koji je četvrt vijeka stvaran.Pomenute pojave, kao i dosadašnji kabinetski način upravljanja partijom, otuđivanje od članstva, kao i odustajanje od izvornih programskih principa po kojima je partija nekada bila prepoznata, osnovni su razlozi koji su uticali na donošenje naše odluke o napuštanju SDP-a", piše u zajedničkom saopštenju koje su potpisali Plunac i Kalač.

Bonus video: