SDP napustili odbornici iz Nikšića i Žabljaka

Oni su objasnili da su neslaganje sa politikom partije, odustajanje od izvornih programskih principa SDP-a, dezorjentisana i zbunjujuća politika, osnovni razlozi za napuštanje partije
100 pregleda 0 komentar(a)
Luka Mitrović, Foto: Svetlana Mandić
Luka Mitrović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.07.2015. 16:06h

Šef odborničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP) iz Nikšića Luka Mitrović i odbornici Nataša Pavlićević Miljanić i Predrag Vujičić, podnijeli su ostavke na članstvo u partiji, i nastaviće djelovanje kao nezavisni odbornici.

Oni su objasnili da su neslaganje sa politikom partije, odustajanje od izvornih programskih principa SDP-a, dezorjentisana i zbunjujuća politika, osnovni razlozi za napuštanje partije.

U SO Nikšić, SDP ima četiri odbornika.

Odbornici SDP-a u Skupštini opštine Žabljak, Mile Žugić i Milorad Potpara takođe su podnijeli su ostavke na članstvo u partiji, i do daljnjeg će djelovati kao nezavisni odbornici, koji će u narednom periodu biti posvećeni realizaciji politike koju personifikuje tim okupljen oko Ivana Brajovića. "Odluka o napuštanju partije je donijeta zbog napuštanja izvornih principa, političkog i programskog lutanja partije, kao i zbog činjenice da je SDP izgubio kredibiitet koji je četvrt vijeka stvaran", navodi se u saopštenju.

SDP su u utorak napustili Ivan Brajović i Vujica Lazović.

Lider SDP Ranko Krivkapić poručio je da ta stranka ima budućnost i pozvao funkcionere koji su na funkcije izabrani sa liste SDP da vrate mandate.

Bonus video: