Radmila Čagorović na čelu Asocijacije žena SNP Podgorica

Iz ove partije su kazali da insistiraju da se politika rodne ravnopravnosti ne svodi samo na deklarativna zalaganja, već na punoj društvenoj uključenosti žena, na ravnopravnim uslovima za zapošljavanje i ostvarivanju svih drugih ekonomskih i socijalnih prava
144 pregleda 2 komentar(a)
Radmila Čagorović, Ana Nikolić i Vidra Popović, Foto: SNP Podgorica
Radmila Čagorović, Ana Nikolić i Vidra Popović, Foto: SNP Podgorica
Ažurirano: 01.07.2015. 10:50h

Odbor Asocijacije žena Socijalističke narodne partije Podgorica izabrao je novo rukovodstvo, a za predsjednicu je jednoglasno izabrana Radmila Čagorović.

Čagorović je član Glavnog odbora partije i potpredsjednica Odbora SNP Glavnog grada.

"Značajno prisustvo žena na sjednici dokazuje da pripadnice ljepšeg pola u SNP-u prepoznaju stranku koja je posvećena afirmaciji žena, kao stuba društva koje teži prosperitetu i napretku. U našem društvu ogroman broj žena nije egzistencijalno obezbijeđen, ali su ohrabrene činjenicom da je SNP uvijek imala sluha i osjećaja za tu populaciju, koja je uvijek spremna da svojim prisustvom u organima partije i zainteresovanošću mijenjaju stanje u zemlji", navodi se u saopštenju SNP.

Iz ove partije su kazali da insistiraju da se politika rodne ravnopravnosti ne svodi samo na deklarativna zalaganja, već na punoj društvenoj uključenosti žena, na ravnopravnim uslovima za zapošljavanje i ostvarivanju svih drugih ekonomskih i socijalnih prava.

"Zalažemo se za ravnomjerno učešće žena na najvažnijim mjestima donošenja važnih političkih i ekonomskih odluka, nikada ne zanemarujući činjenicu da su žene većinska populacija u Crnoj Gori", rekli su iz SNP.

Na sjednici Odbora Asocijacije žena SNP Podgorica za potpredsjednice su izabrane su Ana Nikolić i Vidra Popović.

Sjednici je prisustvovalo i rukovodstvo Odbora SNP Glavnog grada na čelu sa predsjednikom Dragan Ivanovićem, kao i potpredsjednici Spasoje Papić i Dejan Mešter, predsjednik Odbora mladih SNP Podgorica Bogdan Božović i predsjednik Odbora SNP Tuzi Kolja Ljuljđuraj.

Bonus video: