Demos: Aktivno ćemo učestvovati u različitim oblicima djelovanja

"Krajnji je momenat za zaustavljenje totalnog društvenog, moralnog i ekonomskog kraha zemlje"
628 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice predsjedništva Demosa, Foto: Demos
Sa sjednice predsjedništva Demosa, Foto: Demos

Demos će aktivno učestvovati u različitim oblicima djelovanja, uključujući i započete proteste koji se nastavljaju u subotu, a otvorena je za saradnju sa drugim političkim i građanskim subjektima, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništa te stranke.

Predsjedništvo Demosa smatra da treba ići na širinu dijelovanja svih demokratskih subjekata, ako je neophodno i u različitim formama, da bi se u nekoj sledećoj fazi ozbiljnom koordinacijom sve povezalo zajedničkim nastupom.

"Demos, ozbiljna, umjerena stranka van polititičkih i nacionalnih krajnosti, koja neće povlađivati i prilagođavati se populističkim zahitjevima, aktivno će učestvovati u različitim oblicima djelovanja, uključujući ponovni izlazak na započete proteste koji se nastavljaju u subotu, a otvorena za saradnju sa drugim političkim i građanskim subjektima", kaže se u saopštenju Demosa.

Predsjedništvo je zaključilo da "posljednje korupcionaško - mafijaške afere predstavnika vrha vlasti predstavljaju kulminaciju potpune agonije društva".

"Očigledan je pokušaj vlasti da korupcionašku stvarnost u zemlji - uz žrtvovanje po nekog svog predstavnika neopreznog u mafijaškom uzimanju novca – predstavi kao normalnost života, čak i kao dokaz privrženosti evropskim standardima", ocijenili su u Demosu.

Oni smatraju da uvođenje u pravne i demokratske norme svih koji vode društvene poslove, posebno onih na čelu države, a što podrazumjeva i konkretne sankcije, mora biti zadatak svih progresivnih snaga, u prvom redu nepristrasnih institucija koje se nalaze na posebnom ispitu spašavanja crnogorskog društva.

"Krajnji je momenat za zaustavljenje totalnog društvenog, moralnog i ekonomskog kraha zemlje", naveli su iz Demosa.

U toj stranci su ocijenili da odgovor demokratskih snaga u treba da budu i institucionalni i vaninstitucionalni.

"U parlamentu i van parlamenta, na protestima, na tribinama, i u svim drugim formama dijelovanja, na osnovu demokratskih ustavnih normi", navodi se iz Demosa.

Bonus video: