Mekluni: Inovativni pristup i spremnost Crne Gore da krene u nove projekte

Marković je čestitao Mekkluni na novoj funkciji, uz podsjećanje na dugogodišnju uspješnu saradnju UNDP-a sa Crnom Gorom na nizu projekata vezanih za ključne oblasti evropskih integracija – pregovaračka poglavlja 23 i 24
0 komentar(a)
Fiona Mekluni, Duško Marković, Foto: Gov.me
Fiona Mekluni, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 30.06.2015. 18:39h

Novoimenovana stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Fiona Mekluni čestitala je Vladi Crne Gore na napretku i ostvarenim rezultatima u procesu reformi na putu ka Evropskoj uniji, posebno kada je u pitanju oblast pravosuđa.

Potpredsjednik Vlade Duško Marković razgovarao je danas sa Mekluni, u okviru njenih susreta sa crnogorskim zvaničnicima.

„Zahvalivši se na kvalitetnoj saradnji Crne Gore sa UNDP-em, Meklunijeva je čestitala Vladi na napretku i ostvarenim rezultatima u procesu reformi na putu ka Evropskoj uniji, posebno kada je u pitanju oblast pravosuđa. Ona je ukazala na ovogodišnji prioritet izrade Okvira za razvojnu pomoć UN-a za period 2017-2021, na kome će snažno sarađivati sa Vladom“, kaže se u saopštenju.

Marković je čestitao Mekluni na novoj funkciji, uz podsjećanje na dugogodišnju uspješnu saradnju UNDP-a sa Crnom Gorom na nizu projekata vezanih za ključne oblasti evropskih integracija – pregovaračka poglavlja 23 i 24.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je, osvrnuvši se na rezultate dosadašnjih projekata, ukazao na Vladine prioritete za naredni period, u kojima bi podrška sistema UN, prevashodno na daljem jačanju pravosuđa i unapređenju demokratskog upravljanja, bila značajna.

„Meklunijeva je izrazila zadovoljstvo novom funkcijom, uz podsjećanje na inovativni pristup i spremnost Crne Gore da krene u nove projekte, što je prepoznato u UN sistemu i predstavlja primjer uspješne saradnje za sve države članice ove organizacije“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: