Šćekić: Državni vrh podržao imenovanje Nikolića za počasnog građanina Berana

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da budem počasni građanin ponosnog i časnog Berana", kazao je Nikolić
288 pregleda 17 komentar(a)
Dragoslav Šćekić, Foto: Boris Pejović
Dragoslav Šćekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.06.2015. 17:28h

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predstavnicima opštine Berane koju je predvodio gradonačelnik Dragoslav Šćekić i tom prilikom im zahvalio na ukazanoj časti i povjerenju, zbog predloga da postane počasni građanin.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da budem počasni građanin ponosnog i časnog Berana. Srbija će sarađivati sa svim političkim opcijama u Crnoj Gori, koje obezbjeđuju miran i prosperitetan život svih građana", rekao je Nikolić, a saopštili su iz njegovog kabineta.

Gradonačelnik Berana Dragoslav Šćekić rekao je da je predlog o imenovanju Nikolića za počasnog građanina donijet jednoglasno, uz saglasnost državnog vrha Crne Gore.

"Nama je veoma važna saradnja sa Srbijom i vaša politika saradnje i razumijevanja je značajno doprinijela prevazilaženju razlika u mišljenjima, koje još postoje", naglasio je Šćekić.

Gradonačelnik Berana pozvao je Nikolića da prisustvuje svečanoj sjednici Skupštine na kojoj će mu biti uručena Povelja počasnog građanina.

Za predlog da Nikolić bude počasni građanin Berana, glasali su poslanici vladajuće koalicije koju čine Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokratski front (DF), kao i predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS), opozicione u tom gradu.

Inicijativu je pokrenula Nova srpska demokratija (NOVA).

U obrazloženju predloga je navedeno da predsjednik Srbije Tomislav Nikolić daje ogroman doprinos smirivanju tenzija na Balkanu i povezivanju naroda na prostoru bivše Jugoslavije.

Bonus video: