SDP: Jedinstvo partije se čuva sprovođenjem programa i politike, a ne dijeljenjem funkcija

"Kongres je upravo poslao poruku da partija ne pripada pojedinim funkcionerima i pojedincima"
14 komentar(a)
SDP kongres, Foto: Zoran Đurić
SDP kongres, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.06.2015. 15:20h

Socijlademokratska partija (SDP) ima samo jedan Program, programsku deklaraciju i Statut koji su dobili gotovo jednoglasnu podršku na upravo završenom Kongresu, saopšteno je iz SDP.

"Namjera da se nepunih mjesec dana od tog Kogresa usvajaju slični dokumenti je pokušaj dezavuisanja najvišeg organa naše partije. Svako dobronamjeran mora biti svjesan da je Kongres završen, kongresne odluke donijete i da svako dalje prebrojavanje i licitiranje funckijama ne može biti u interesu partije, već jedino u ličnom interesu", ističe se u saopštenju SDP.

U saopštenju se dalje navodi da je Kongres je upravo poslao poruku da partija ne pripada pojedinim funkcionerima i pojedincima, koji bi da dijele partije kao lično vlasništvo u akcionarskom društvu, već da pripada njenim članovima i simpatizerima, onima koji partiji daju, a ne uzimaju od nje.

"Jedinstvo partije čuva sprovođenjem programa i politike SDP-a, a ne dijeljenjem funkcija. Svi organi i pojedinci sprovođenjem tog programa obezbjeđuju jedinstvo partije i kroz posvećenost afirmaciji programa ogleda se privreženost svakog člana SDP-u. Manjinsko mišljenje, u okviru organa partije a ne u javnosti, je zagarantovano i Statutom SDP-a, čime naša partija pokazuje najznačajniji demokratski kapacitet na političkoj sceni Crne Gore.Obaveza da se poštuju osnovni demokratski princip, volja većine, ne može biti ukinuta bilo čijom željom za grupisanjem funkcij", piše u saopštenju SDP.

Iz ove partije kažu da su uvjereni da će, nakon uspješno održanog Kongresa, na kome je, kako tvrde, SDP još jednom potvrdila politički značaj i međunarodni ugled, nastaviti da na izborima potvrđuje rast povjerenja građana.

Potpredsjednik SDP-a Ivan Brajović predložiće Glavnom odboru Platformu za očuvanje jedinstva stranke, u kojoj se traži da budući sastavi organa partije, uključujući potpredsjednike i Predsjedništvo, budu formirani prema odnosu koji je bio na Kongresu – 55 na prema 45 odsto.

Bonus video: