Instutucije da se beskompromisno obračunaju sa kriminalom

"Svakako, presudna je politička volja da se ta borba vodi neselektivno i na svakom nivou društvene ljestvice. U toj borbi protiv korupcije i kriminala ne smije biti nedodirljivih, političkih zataškavanja i prikrivanja, niti onih koji su iznad zakona“
80 pregleda 7 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 29.06.2015. 10:59h

Politička volja presudna je za neselektivnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, na svakom nivou društvene ljestvice, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Krajnje je vrijeme da se, kada je u pitanju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, pređe sa riječi na djela, jer suzbijanje tih pošasti nije samo uslov za nastavak evropskih integracija, već i faktor očuvanja stabilnosti Crne Gore", kazali su iz SNP-a.

U toj partiji očekuju da se nadležne državne institucije, prije svega policija, tužilaštvo i pravosuđe, koordiniranim aktivnostima, oslobođenim bilo kakvog političkog uticaja, beskompromisno obračunaju sa korupcijom i kriminalom.

"A da ostali državni organi ne budu prepreka, već pouzdani partneri u toj borbi".

"Svakako, presudna je politička volja da se ta borba vodi neselektivno i na svakom nivou društvene ljestvice. U toj borbi protiv korupcije i kriminala ne smije biti nedodirljivih, političkih zataškavanja i prikrivanja, niti onih koji su iznad zakona“, kaže se u saopštenju.

U SNP-u smatra da je stvaranjem aktikorupcijske zakonske osnove i formiranjem neophodnih institucija urađen važan korak u suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala.

"Zato o problemima organizovanog kriminala i korupcije ne treba samo govoriti, već policija, tužilaštvo i sudstvo treba odlučno, koordinirano i efikasno da se angažuju na iskorenjivanju tih društvenih zala“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: