Odbornica DPS Budva prekršila zakon: Nišavić zaboravila da prijavi imovinu

Agencija je pokrenula postupak nakon što je dobila pitanja “Vijesti” u vezi sa ovim slučajem
159 pregleda 1 komentar(a)
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 18.09.2018. 19:59h

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) je potvrdila da je odbornica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini opštine Budva Vesna Nišavić prekršila Zakon o sprečavanju korupcije, jer nije u zakonskom roku dostavila imovinski karton za prošlu godinu.

U odluci Agencije stoji da je Nišavić tvrdila da imovinski karton nije dostavila “jer nije bila dovoljno informisana kao i zbog nesnalaženja u kompjuterskom načinu prijavljivanja”.

Zakonom je predviđeno da su se godišnji imovinski kartoni za prošlu godinu morali predati do kraja marta, a u slučaju njegovog kršenja predviđena je novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Agencija je pokrenula postupak nakon što je dobila pitanja “Vijesti” u vezi sa ovim slučajem.

Nišavić je umjesto u martu u avgustu dostavila imovinski karton. U registru Agencije nema i dalje njenog imovinskog kartona za 2016. godinu, ali ni onaj koji je trebalo da dostavi u roku od 30 dana od stupanja na mjesta odbornice u SO Budva.

U posljednjem imovinskom kartonu stoji da mjesečno prima više od 2.600 eura. Međutim, nije dala Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune.

Bonus video: