NATO: Značajan doprinos crnogorske vojske u ISAF misiji

Iz dijela kabineta generalnog sekretara, zaduženog za operacije, saopšteno je da je NATO zadovoljan kvalitetom crnogorskih trupa a posebno ističu obučenost crnogorskih trenera
73 pregleda 8 komentar(a)
vojnici, ISAF misija, Foto: Ministarstvo odbrane
vojnici, ISAF misija, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 28.06.2015. 11:04h

Doprinos crnogorske vojske u ISAF misiji u Avganistanu je značajan, onoliko koliko je važan doprinos i onih država koje imaju mnogo više vojnika, rečeno je Anteni M u NATO-u.

Iz dijela kabineta generalnog sekretara, zaduženog za operacije, saopšteno je da je NATO zadovoljan kvalitetom crnogorskih trupa a posebno ističu obučenost crnogorskih trenera.

Izvor Antene M akcentovao je da se crnogorska vojska odlično uklopila u sistem NATO-a u Avganistanu te da se niko od predstavnika država članica Alijanse nije žalio na crnogorske vojnike.

Iz kabineta za operacije saopšteno je očekivanje da će pozivnicu da se pridruži NATO-u dobiti najkasnije na Samitu u Varšavi u julu naredne godine.

Iz dijela Alijanse zaduženog za vojne operacije, objašnjeno je kako NATO nema naoružanje koje je namijenjeno za napad već da vojnu opremu koriste isključivo za odbranu.

Bonus video: