Dejan Bojović predsjednik URA u Beranama

Na predlog presjedavajućeg i člana Centralnog odbora u Podgorici Ivana Delevića za predsjednika Opštinskog odbora Berane izabran je Bojović Dejan, dok će funkciju potpredsjednika obavljati Skenderović Ernet
121 pregleda 0 komentar(a)
URA Berane, Foto: URA
URA Berane, Foto: URA
Ažurirano: 28.06.2015. 10:46h

U Beranama je održana osnivačka konvencija Gradjanskog Pokreta URA-e, na kojoj je izabran devetnaestočlani Opstinski odbor ove partije u gradu na Limu.

Na predlog presjedavajućeg i člana Centralnog odbora u Podgorici Ivana Delevića za predsjednika Opštinskog odbora Berane izabran je doktor stomatologije Bojović Dejan, dok će funkciju potpredsjednika obavljati ing.masinstva Skenderović Ernet.

Pored Bojovića i Skenderovića Opštinski odbor Građanskog pokreta URA Berane čine: Djukić-Sarić Sonja, Šabotić Jasmina, Delević Ivan, Dragović Jakša, Vujović Radun, Raičević Katarina, Bojičić Milo, Kastratović Vesko, Merdović Radivoje, Cantrić Ranka, Dabetić Rade, Tomović Goran, Delević Vasko, Šabotić Suad, Kuč Vladan, Ojdanić Radovan, Merdović Branko.

Konvenciji u Beranama su prisustvovali potpredsjednik GP-a Crne Gore Dritan Abazović, redovni profesor na Biotehničkom fakultetu u Podgorici Milan Marković i glavni koordinator GP-a Crne Gore Rade Milosević.

Obraćajući se Berancima Abazović je izmedju ostalog rekao da demokratska smjena vlasti neće sama po sebi donijeti da teče med i mlijeko, ali će se stvoriti uslovi za normalne odnose u drustvu.

“Taskozvana ,,mašinerija`` DPS-a nije ni u jednom društvenom segmentu pokazala da je uspješna kao sto želi da se predstavi, jer sa svim svojim mehanizmima ,,mašinerije`` nema preko 41-42% biračkog tijela u Crnoj Gori” – kazao je Abazović.

Profesor dr Milan Markovic je istakao da poljoprivreda u Crnoj Gori ne moze da bude uspješna bez pomoći države većim i manjim poljoprivrednicima.

“Primjera radi , u Sloveniji koja je samo 1,5 puta veca po površini od Crne Gore za poljoprivredu se izdvaja 300 000 000 eura, a u Crnoj Gori 20 puta manje” – rekao je Marković.

Novoizabrani predsjednik Opštinskog Odbora, dr Bojovic zahvalio se na ukazanom povjerenju.

On je kazao da će se budući rad GP-u “zasnivati na pokušaju da se poštenim, otvorenim, dostojanstvenim odnosom prema svim ljudima dobre volje u Crnoj Gori vrati vjera da jos ima šanse za našu Crnu Goru koju sadašnja vlast vodi u sunovrat”.

Bonus video: