Ujedinjena: Đukanovićev monolog trajao do neukusa

Dodaju da su "zarobljenost u bivšim vremenima i pokušaj da se prepere vlastita biografija izgledali su mučno i jadno"
4 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora logo, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ujedinjena Crna Gora logo, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ažurirano: 14.09.2018. 13:50h

Ujedinjena Cnra Gora saopštila je da je sinoć na TVCG bilo zanimljivije posmatrati posrnuće Javnog servisa nego slušati Predsjednika Crne Gore.

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović sinoć je gostujući na TVCG, između ostalog, kazao da će Crna Gora preispitati odnose sa Evropskom unijom (EU) ukoliko u Briselu počnu premišljanja o proširenju.

"Ujedinjena Crna Gora konstatuje da je sinoć na TVCG bilo zanimljivije posmatrati posrnuće Javnog servisa nego slušati Predsjednika Crne Gore. Bio je to monolog koji je trajao do neukusa i u kojemu je predsjednik države prije svega bio lider DPS-a, a ne državnik. Kada Đukanović kaže "mi" ili "mi ćemo" ili "mi smo" onda nepogrešivo misli na DPS, ostatak Crne Gore ga ne interesuje. O Srbima i "prosrpskoj opoziciji" i dalje govori kao o neprijateljima Crne Gore ne osjećajući ni minimum odgovornosti za stanje u kojemu je diskriminacija po nacionalnoj osnovi postala normalna i poželjna stvar", saopšteno je iz Ujedinjene.

Dodaju da su "zarobljenost u bivšim vremenima i pokušaj da se prepere vlastita biografija izgledali su mučno i jadno."

"Jedino je bilo mučnije pratiti novinarku javnog TV servisa koja je djelovala kao podstrekač Đukanovićeve zaboravnosti. Konstatacije su zvučale partijski a profesionalnost je zaboravljena. Intervju, ili monolog, bio bi mnogo orginalniji da novinarka nije ni prisustvovala. Đukanovićeve ocjene o aktuelnom političkom i ekonomskom trenutku su bile kampanjaške, sloganske, neutemeljene i lične. Javni servis duguje izvinjenje javnosti zašto je dopustio partijsku predstavu i besplatan marketing DPS-u pod plaštom gostovanja Predsjednika Crne Gore u emisiji Intervju. Ili izvinjenje ili uplatnicu na kojoj bi se vidjelo da je Đukanović platio svaki cent svog partijskog marketinga u udarnom terminu", kazali su iz Ujedinjene Crne Gore.

Bonus video: