Stoltenberg: Nema odlaganja, do kraja godine odluka hoćemo li pozvati CG

“NATO je primijetio progres Crne Gore u obavještajnom sektoru, sektoru odbrane i u oblasti vladavine prava. Sagledaćemo koliki je napredak i odlučiti do kraja godine”, naveo je Stoltenberg
5 komentar(a)
Jens Stoltenberg, Foto: Savo Prelević
Jens Stoltenberg, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.06.2015. 11:49h

NATO će do kraja godine odlučiti hoće li pozvati Crnu Goru i neće prolongirati odluku do samita u Varšavi u julu naredne godine, poručio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

On je to kazao na pres konferenciji u centralnom štabu NATO-a u Briselu.

"NATO će do kraja godine odlučiti hoće li pozvati Crnu Goru i neće prolongirati odluku do samita u Varšavi u julu naredne godine kako se moglo čuti u prethodnih mjesec sa nekoliko adresa”, kazao je Stoltenberg", prenosi Radio Antena M.

Upitan zašto su učestalije najave da bi države članice mogle da pošalju poziv sa samita u Varšavi, Stoltenebrg je podsjetio da je dijalog sa Crnom Gorom intenziviran i fokusiran.

Rezultati su, kako je kazao, vidljivi.

“NATO je primijetio progres Crne Gore u obavještajnom sektoru, sektoru odbrane i u oblasti vladavine prava. Sagledaćemo koliki je napredak i odlučiti do kraja godine”, naveo je Stoltenberg.

On je ponovio da žali zbog žrtava bombardovanja 1999. jer je namjera NATO-a bila da zaštiti civile.

“To nije trebalo da se desi i još jednom izjavljujem saučešće porodicama koje su izgubile svoje voljene”, kazao je Stoltenberg.

Bonus video: