Popović: Stanje u Prijestonici alarmantno, sve dublje se tone u krizu

Popović je kazao da je zabrinjavajuća i porazna činjenica da, kako ističe, poreski dug iz godine u godinu značajno raste, dok su ranije najavljeni projekti ostali mrtvo slovo na papiru
67 pregleda 14 komentar(a)
Stefan Popović, Foto: Demokratska Crna Gora
Stefan Popović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 24.06.2015. 14:42h

Prijestonica Crne Gore, zaslužuje odgovorniju lokalnu samoupravu koja će se adekvatnije pozabaviti nagomilanim problemima ove lokalne samouprave, jer su rješenja aktulene vlasti bazirana isključivo na virtuelnim projektima poput "Žičara Cetinje-Lovćen-Kotor", “fabrika čokolade”…, saopštio je Stefan Popović, član Inicijativnog odbora Demokrata u Prijestonici Cetinje.

"Prijestonica je nekada bila industrijski centar Crne Gore, a danas je nezapošljenost sinonim za aktuelno stanje. Sva nekadašnja moćna preduzeća poput Oboda, Tare, Košute i drugih, su samo sjećanja na dane kada je Cetinje bilo srećnije, razvijenije i perspektivnije mjesto, za sve njegove građane. O otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju boljih uslova za život i rad mlađih i novih generacija gotovo da se i ne govori, a kada se pomene po pravilu ostaje u domenu teorije, dok se kontinuirano devastiranje nastavlja", istakao je Popović.

On je dodao da je zabrinjavajuća i porazna činjenica da, kako ističe, poreski dug iz godine u godinu značajno raste, dok su ranije najavljeni projekti ostali mrtvo slovo na papiru.

"Iz ovih i brojnih drugih razloga građani napuštaju naš grad u potrazi za boljim mjestom u kojem će živjeti i zasnivati svoje porodice. Tome u prilog najbolje govori i činjenica da u cetinjskim osnovnim školama svake godine ima sve manje đaka prvaka", rekao je Popović.

On je kazao da se Demokrate zalažu da Cetinje kao Prijestonica Crne Gore, grad sa značajnim kulturno istoriskim naslijeđem, dobije odgovorniju i efikasniju lokalnu upravu koja će imati jasnu viziju, savremeni koncept političkog djelovanja, pravedniju ekonomsku i socijalnu politiku, zasnovanu na ravnopravnosti svih njenih građana, i mogućnost zapošljavanja bez obzira na partijsku ili neku drugu pripadnost.

"Takođe unaprijeđivanje politike i položaja mladih i stručnih kadrova, i veću zastupljenost na mjestima odlučivanja sa novim i perspektivnijim idejama, jedino je pravo rješenje za napredak naše Prijestonice. Iako mala sredina, Prijestonica je puna razvojnih potencijala, ali zbog neodgovorne i loše sveukupne politike, sve dublje tone u krizu, a šminkanje grada uz nova sve veća zaduženja, i nije baš najbolje rješenje za prikrivanje nagomilanih problema. Svima mora biti jasno da je stanje u Prijestonici alarmantno, i da se rješavanju problema mora pristupiti odgovorno, a ne djelimičnim i neodrživim pristupom, po pravilu, od izbora do izbora", zaključio je Popović.

Bonus video: