Traže podršku Đukanovića i Vučića za Sandžak

"U Sandžaku postoji izuzetno interesovanje za projekt prekogranične regije Sandžak po ugledu na evropske regije”, ocijenio je Čelebić
295 pregleda 170 komentar(a)
Sandžak, Foto: Facebook.com
Sandžak, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 24.06.2015. 05:46h

Zaim Čelebić, jedan od inicijatora peticije za konstituisanje prekogranične regije Sandžak, najavio je da će ovih dana biti upućen poziv vladama Crne Gore i Srbije za formiranje te regije.

Čelebić je za FB stranicu „Rožaje free press“ rekao da je onlajn peticiju potpisalo nekoliko hiljada građana.

„Ako se ima u vidu da svemu nije prethodila nikakva aktivna kampanja, kao i činjenica da iza onlajn peticije stoje nestranačke ličnosti i organizacije, u Sandžaku postoji izuzetno interesovanje za projekt prekogranične regije Sandžak po ugledu na evropske regije”, ocijenio je Čelebić.

On tvrdi da bi prekogranična regija Sandžak doprinijela stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta, kroz mješovite industrijske zone i zajedničke projekte. Time bi se, kako tvrdi, stvorila pretpostavka za direktne aplikacije prema fondovima EU. Čelebić tvrdi da je projekat prekogranične regije Sandžak zasnovan na evropskim standardima.

„Neosporan je i stav EU, koja prekograničnu saradnju postavlja kao primarni zadatak za sve članice i kandidate. Neosporna je i podrška Brisela te ujedno i očekivanja evropske administracije da, bez njenog uplitanja, ovakve projekte iznesemo na svojim plećima. Ovih dana ćemo uputiti zvaničnu ponudu na ključne adrese u Beogradu i Podgorici i naglasiti da tražimo pomoć za realizaciju projekta”, rekao je Čelebić.

Bonus video: