OEBS će nastaviti da pomaže unaprjeđenje medijskog zakonodavstva

„Dogovoreno je da OEBS, zajedno sa nadležnim institucijama, definiše prioritete kojima će se u narednom periodu nastaviti aktivnosti na harmonizaciji sa evropskom pravnom tekovinom“, navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
Janina Hrebičkova, Foto: Savo Prelević
Janina Hrebičkova, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.06.2015. 17:55h

OEBS će nastaviti da pomaže Crnoj Gori u usklađivanju medijskog zakonodavstva sa evropskim standardima, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra kulture Pavla Goranovića i šefice misije te međunarodne organizacije u Podgorici, Janine Hrebičkove.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, Goranović i Hrebečkova su razgovarali o dosadašnjoj saradnji Ministarstva kulture i OEBS-a u oblasti medija i harmonizacije medijskog zakonodavstva sa evropskim standardima.

Sagovornici su naglasili važnost međuinstitucionalne saradnje i povezivanja različitih sektora u ovoj oblasti.

„Dogovoreno je da OEBS, zajedno sa nadležnim institucijama, definiše prioritete kojima će se u narednom periodu nastaviti aktivnosti na harmonizaciji sa evropskom pravnom tekovinom“, navodi se u saopštenju.

Goranović je istakao da je dosadašnje prisustvo OEBS-a je bilo dragocjeno, kao i da je Ministarsvo otvoreno za nastavak zajedničkih aktivnosti.

Goranović je predstavio najznačajnije projekte Ministarstva, sa posebnim akcentom na izmjene i dopune dva medijska zakona.

Bonus video: