SUSRET MARKOVIĆ-HREBIČKOVA

Akcenat OEBS-a na jačanju koordinacije i komunikacije

Marković i Hrebečkova su razgovarali o daljem angažmanu OEBS-a i podršci Crnoj Gori na polju vladavine prava i ljudskih prava
57 pregleda 1 komentar(a)
Duško Marković, Janina Hrebičkova, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Janina Hrebičkova, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 22.06.2015. 16:10h

Aktivnosti OEBS-a u narednom periodu biće usmjerene na unaprjeđenje koordinacije među institucijama ali i njihove komunikacije sa medijima, saopšteno je na sastanku potpredsjednika Vlade, Duška Markovića i šefice Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Janine Hrebičkove.

Kako je saopšteno iz Biroa za odnose sa javnošću, Marković i Hrebečkova su razgovarali o daljem angažmanu OEBS-a i podršci Crnoj Gori na polju vladavine prava i ljudskih prava.

„Snažan akcenat tokom sastanka stavljen je na potrebu unapređenja komunikacije i koordinacije između institucija, kao i između institucija i medija, što će biti predmet podrške OEBS-a u narednom periodu“, kaže se u saopštenju.

Hrebičkova je, kako se navodi, ocijenila da je komunikacija i saradnja između OEBS-a i Vlade Crne Gore u proteklom periodu bila izvrsna.

Ona je, kako se dodaje, naglasila da je Crna Gora u ključnim oblastima postigla vidan napredak, zbog čega će OEBS u narednim godinama aktivnost usmjeriti na pojedinačna pitanja od značaja za državu.

Marković je istakao dobro iskustvo Crne Gore u saradnji sa OEBS-om i ukazao na snažnu potrebu nastavka te saradnje.

On je, kako je saopšteno, potvrdio da je institucionalni potencijal u ključnim oblastima zaokružen i da se treba usmjeriti na krucijalna pitanja.

Među ključnim pitanjima su, kako je objasnio Marković, stvaranje pretpostavki za veću održivost organa za sprovođenje zakona, razvijanje integrisanog bezbjednosnog sistema i pitanja poštovanja i zaštite ličnih prava i sloboda.