Bečić i Nesterenko razgovarali o razvoju rusko-crnogorskih odnosa

Bečić je, kako je saopšteno, izrazio zabrinutost povodom aktuelne ekonomsko-socijalne situacije u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na položaj mladih, radnika i penzionera "čiji je životni standard neprimjereno nizak i u većini slučajeva na ivici preživljavanja"
67 pregleda 30 komentar(a)
Andrej Nesterenko, Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Andrej Nesterenko, Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 22.06.2015. 14:47h

Ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Andrej Nesterenko i savjetnik u Ambasadi Ruske Federacije u Crnoj Gori Aleksandr Kulešov razgovarali su sa liderom Demokratske Crne Gore, Aleksom Bečićem.

"Nesterenko i Bečić su razgovarali o razvoju rusko-crnogorskih odnosa i njihovim perspektivama, kao i o spoljnopolitičkim prioritetima rukovodstva Crne Gore u pogledu članstva Crne Gore u EU i NATO. Bečić je ambasadora Nesterenka upoznao sa postupkom koji je prethodio osnivanju Demokratske Crne Gore, njenim programom i programskim ciljevima, izgradnjom partijske infrastrukture, kao i o budućim planovima i aktivnostima Demokratske Crne Gore", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Bečić je, kako se dodaje, izrazio zabrinutost povodom aktuelne ekonomsko-socijalne situacije u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na položaj mladih, radnika i penzionera "čiji je životni standard neprimjereno nizak i u većini slučajeva na ivici preživljavanja".

Predsjednik Demokrata je ukazao i na značajne propuste i nedostatke u pogledu implementacije izbornog zakonodavstva i izrazio zabrinutost zbog ambijenta u kojem nijesu stvoreni uslovi za održavanje fer i poštenih izbora, "jer to očigledno ne odgovara onima koji na taj način već punih 25 godina prekrajaju izbornu volju građana".

Nesterenko je, kako je saopšteno, istakao kako je formiranje novih partija pokazatelj demokratskog progresa i njegovanja demokratske atmosfere na crnogorskoj političkoj sceni.

"Ambasador je pohvalio prethodno realizovane aktivnosti Demokrata i poželio uspješan budući angažman, naglašavajući kako su Demokrate svojim sveobuhvatnim programom, stručnim kadrovima i pozitivnom energijom koju oslikava i slogan "pobjede, a ne podjele" već podigle nivo političke kulture na viši stepen. Nesterenko je pozdravio potrebu saradnje sa Ambasadom Ruske Federacije u Crnoj Gori na polju kulture, nauke, obrazovanja, medicine, ekonomije, ekologije i izrazio uvjerenje kako će ta saradnja biti sve uspješnija i plodonosnija, istakavši želju za punim učešćem Demokratske Crne Gore u tom procesu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: