Kongres mladih BS bez državnih obilježja: Nisu mogli da nađu zastavu

Tokom svečanosti na bini su bile istaknute bošnjačka i zastava BS-a, ali ne i crnogorska zastava. Tokom ceremonijalnog dijela nije intonirala državna himna
57 komentar(a)
Kongres mladih Bošnjačke stranke u Rožajama, Foto: Facebook
Kongres mladih Bošnjačke stranke u Rožajama, Foto: Facebook
Ažurirano: 22.06.2015. 06:19h

Kongres mladih Bošnjačke stranke u Rožajama održan je bez ijednog državnog obilježja, a iz te partije tvrde da nijesu istakli državnu zastavu pored bošnjačkog nacionalnog i stranačkog barjaka jer je nisu imali.

Na kongresu, koji je održan prošle nedjelje, za predsjednika mladih Bošnjačke stranke ponovo je izabran Sead Šahman. Tokom svečanosti na bini su bile istaknute bošnjačka i zastava BS-a, ali ne i crnogorska zastava. Tokom ceremonijalnog dijela nije intonirala državna himna.

Šahman je "Vijestima", odgovarajući zašto se na kongresu nije intonirala himna, rekao da smatra da nije praksa intonirati himnu na kongresu mladih jedne partije. On je kazao da državne zastave u sali u Rožajama nije bilo iz tehničkih razloga.

"Riječ je o tehničkim stvarima, jer smo imali samo partijsku zastavu", kazao je on.

Prema Zakonu o državnim simbolima, državna zastava se može isticati "prilikom međunarodnih susreta, političkih, naučnih, kulturno-umjetničkih, sportskih i drugih skupova, na kojim je Crna Gora predstavljena u skladu sa pravilima održavanja tih skupova". Navodi se da "kada se ističe sa jednom ili sa više zastava drugih država ili međunarodnih organizacija u Crnoj Gori, zastava zauzima počasno mjesto".

Bonus video: