Demokratski front: Prisustvo Pozitivne i SNP na Kongresu DPS-a je greška

"Svako ko imalo drži do opozicione i ljudske časti nema šta da traži da sastanku kriminalne organizacije koja je opljačkala Crnu Goru, uništila privredu, napravila armiju siromašnih, obrukala državu, uvela je u brak sa mafijom i razorila moralni kodeks po kome se Crna Gora prepoznavala i kojim se ponosila", navodi se u saopštenju DF-a
41 komentar(a)
DPS kongres, Foto: Luka Zeković
DPS kongres, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.06.2015. 13:29h

Prisustvo predstavnika Socijalističke narodne partije (SNP) i Pozitivne Crne Gore na Kongresu Demokratske partije socijalista (DPS) predstavlja ili tešku političku grešku, ili najavu novog odnosa tih parija prema režimu, a možda i buduće saradanje, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

Kako su kazali, DF je neprijatno iznenađen prisustvom pedstavnika SNP-a i Pozitivne, koji su čak i pozdravili Kongres DPS-a.

"Svako ko imalo drži do opozicione i ljudske časti nema šta da traži da sastanku kriminalne organizacije koja je opljačkala Crnu Goru, uništila privredu, napravila armiju siromašnih, obrukala državu, uvela je u brak sa mafijom i razorila moralni kodeks po kome se Crna Gora prepoznavala i kojim se ponosila", navodi se u saopštenju DF-a.

Kako su naveli, godinama tvrditi da DPS krade izbore i da vlast vrši političkom korupcijom, nasiljem, ucjenama, zloupotrebama, kao što su to radili SNP i Pozitivna, a onda otići na njihovo okupljanje i pozdraviti ih - predstavlja čin političkog licemjerja i konfuzije, koje DF ne može opravdati, niti shvatiti.

U DF-u smatraju da je potpuno prirodno da "onaj koji krade, i onaj što mu drži vreću, međusobno razmjenjuju kongresne pozdrave i poruke”.

"Ali je potpuno neprirodno i licemjerno da oni koji su žrtve izbornih krađa, i koji tvrde da su politički zaštitnici interesa opljačkanog naroda, sa vinovnicima krađe razmjenjuju kongresne pozdrave i poruke", poručili su iz DF.

Kako su naveli, takvim i sličnim, teško shvatljivim, poltičkim potezima, SNP i Pozitivna samo zbunjuju narodi i birače opozicije, "i doprinose prljavoj kampanji udbe koja, preko svojih špijuna, širi neistinu da je opozicija ista kao lopovski režim, i da se svi samo bavimo politikom da bi došli do neke funkcije i privilegija”.

"Dolazak predstvanika SNP i Pozitivne, i njihovo pozdravljanje Kongresa kriminalne organziacije, predstavlja ili tešku političku grešku, ili najavu novog odnosa ove dvije stranke prema režimu, a moguće i najavu neke buduće političke saradanje", kaže se u saopštenju DF.

U tom političkom savezu su, kako su kazali, kao dosljedna i beskompromisna antirežimska i antistemska opozicija, i ranije uočavali neke političke odluke tih stranaka koje su direktno išle u prilog režima.

"Ali zbog želje da se opozicija ujedini oko rušenja mafije sa vlasti, nijesmo ih javno kritikovali", kazali su iz DF-a.

Kako su dodali, nakon Nikšića, Podgorice, nakon izbora Vrhovnog državnog tužioca, Sudskog savjeta, i nakon glasanja za mnoge sporne zakone skupa sa režimskim strankama, postaje sve jasnije da će se i među opozicionim strankama vrlo brzo iskristalisati one koje su odlučne i uporne u smjeni režima, i one druge koje su spremne na saradnju ili koaliciju sa DPS-om u slučaju razlaza sa Socijaldemokratskom partijom.

Navodi se da je DF, kao predvodnik antirežimskih opozicionih snaga, pozvao sve opozicione stranke da prekinu bilo kakvu komunikaciju sa DPS-om, “kao političko-kriminalnom strukturom koja predstavlja glavnu opstrukciju razvoju demokratije, održavanju fer i poštenih izbora, a samim tim i jačanju nezavisnih institucija, obnovi crnogorske ekonomije i izgradnji države socijalne pravde.

"DF će predvoditi opoziciju i narod na protestima koji su jedini efikasan i adekvatan odgovor tiraniji, korupciji, kriminalu, nemoralu i uništenju naše države i društva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: