Pokret za neutralnost: Podrška NATO integracijama se kreće do 35 procenata

To, kako navode, demantuje najnoviju izjavu premijera Mila Đukanovića, koji je saopštio da je rast podrške za posljednjih mjesec dana-pet odsto, te da je podrška zavisno od agencije koja je radila istraživanje, strane ili domaće, porasla na 41 odnosno 42 odsto
18 komentar(a)
Pokret za neutralnost, Foto: Pokret za neutralnost
Pokret za neutralnost, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 21.06.2015. 12:24h

Prema podacima do kojih je, kako tvrde, putem visoko pozicioniranog izvora iz DPS-a, došao Pokreta za neutralnost Crne Gore, podrška NATO integracijama trenutno se kreće od 33 do 35 procenata.

To, kako navode, demantuje najnoviju izjavu premijera Mila Đukanovića, koji je saopštio da je rast podrške za posljednjih mjesec dana-pet odsto, te da je podrška zavisno od agencije koja je radila istraživanje, strane ili domaće, porasla na 41 odnosno 42 odsto.

Kako dodaju, podaci do kojih je stigao Pokret na najbolji mogući način prezentuju kako bi građani Crne Gore glasali na referendumu.

"Pokret za neutralnost je u okviru afere Depeša prezentovao interni dokument rađen za Vladu - istraživanje javnog mnjenja o NATO integracijama koje je u novembru prošle godine obavila agencija IPSOS - na osnovu koga se vidi da je Vlada frizirala procenat protivnika NATO integracijama. U dokumentu stoji da je protiv NATO 57 odsto građana dok je “za” 35 procenata. Vlada je nakon toga javnost obavijestila da je procenat onih koji su “za” 35 odsto dok je procenat onih koji su protiv fabrikovan i smanjen za 11 procenata, na 46 odsto. Imajući u vidu sve navedeno jasno je da stepen podrške atlanskim integracijama daleko od toga da raste, čak i prema podacima aktuelnog režima", navode iz Pokreta.

Kako zaključuju, ohrabreni su najnovijim podacima do kojih je došao iz DPS-a, imajući u vidu da oni na najslikovitiji mogući način pokazuju da građani ne nasijedaju na manipulacije iz vrha vlasti i svakodnevnu besprizornu propaganda, koja se finansira od novca poreskih obveznika.

Bonus video: