Opet biraju Đukanovića za šefa

Od danas će drugačije će izgledati i Predsjedništvo jer u njemu više neće biti Igora Lukšića i Filipa Vujanovića
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2015. 06:31h

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović danas će na sedmom kongresu biti ponovo izabran za lidera te partije, dok će njegov zamjenik biti potpredsjednik Vlade Duško Marković. Marković će tako, prema predlogu Statuta DPS-a koji će se naći pred delegatima, Đukanovića mijenjati u poslovima za koje ga on ovlasti, a odgovaraće njemu, kongresu, i Glavnom odboru, koji će od danas brojati 139 članova.

Od danas će drugačije će izgledati i Predsjedništvo jer u njemu više neće biti Igora Lukšića i Filipa Vujanovića, dok će, prema Statutu, ostati Svetozar Marović koji je predložen za predsjednika Političkog savjeta. Sastav i nadležnosti tog tijela na čijem će čelu biti Marović, odrediće se aktom koji će donijeti GO DPS.

Novost u Statutu DPS-a je i da će šefovi opštinskih odbora biti dužni da ponude ostavku ukoliko ne ostvare željeni rezultat na izborima.

Na Aerodromu je sinoć bio primjetan "roll up" DPS-a, koji se nalazi u dijelu gdje izlaze putnici.

Iz Srbije se kao gosti očekuju Čedomir Jovanović (Liberalna partija), Nenad Čanak(Liga socijaldemokrata Vojvodine), lider SPO Vuk Drašković, predsjednik DS Bojan Pajtić, kao i Nikola Selaković (SNS).

Bonus video: