"ČIN BEZ PRESEDANA"

Popović: Mugošino polaganje vijenca je skandal, Vlada da se oglasi

Mugoša je uz izaslanika predsjednika Crne Gore Dražena Miličkovića položio vijenac na spomen obilježju poginulim pripadnicima četničkog pokreta i civilima koje su 1945. bez suđenja likvidirali partizani, a iz Vlade su izbjegli da odgovore na pitanje da li je Mugoša za to imao dozvolu
79 pregleda 34 komentar(a)
Miomir Mugoša (novina)
Miomir Mugoša (novina)
Ažurirano: 18.06.2015. 19:00h

Odluka ambasadora Miomira Mugoše  da  položi vijenac na spomen obilježje pripadnicima četničkog pokreta u Kamniškoj Bistrici je prvorazredni skandal, i zbog toga bi trebale  da  oglase nadležni, ocijenio je književnik Milorad Popović.

Mugoša je uz izaslanika predsjednika Crne Gore Dražena Miličkovića položio vijenac na spomen obilježju poginulim pripadnicima četničkog pokreta i civilima koje su 1945. bez suđenja likvidirali partizani, a iz Vlade su izbjegli  da  odgovore na pitanje  da  li je Mugoša za to imao dozvolu.

“Polaganje vijenca je skandal jer je četnički pokret od svog nastanka, pa do danas bio vojno krilo velike srpske politike, koja negira državni, nacionalni, kulturni subjektivitet Crne Gore, koji je više od sto godina radio, a radi i danas na uništavanju Crne Gore”, izjavio je Popović za Antenu M.

On je ocijenio  da  je skandalozno što ni sa jedne državne adrese nema reakcije na Mugošin čin koji je, kako je rekao, bez presedana”.

Podsjećajući  da   se  istog dana za postradale pomolio i mitropolit SPC Amfilohije, Popović je kazao  da  očekuje  da   se  nadležni što prije oglase.

“Pitanje je  da  li je vlast koordinisala sa Amfilohijem taj čin,  da  li postoje neke dublje ideološke spojnice. Građani očekuju  da  im saopšti neko iz Vlade ili predsjednik Filip Vujanović”, poručio je Popović”.

Preporučujemo za Vas