Renoviranje fasade na centrali DPS-a: Kreče pred kongres

U Upravi za imovinu tvrde da će nova fasada, na staroj zgradi Vlade na lijevoj obali Morače, koštati više od 44.000 eura
105 pregleda 8 komentar(a)
Stara vlada, krečenje (Novine)
Stara vlada, krečenje (Novine)
Ažurirano: 18.06.2015. 15:16h

Stara zgrada Vlade u Ulici Jovana Tomaševića dočekaće kongres Demokratske partije socijalista (DPS), sa novom fasadom vrijednom 44.347 eura.

Prednja strana nekadašnje zgrade Vlade u kojoj se sada, osim centrale DPS-a i Socijaldemokratske partije (SDP) nalaze i Uprava za imovinu, Uprava za javne nabavke, Agencija za duvan, Kancelarija za saradnju sa NVO, Kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima i Zaštitnik imovinsko pravnih interesa, okrečena je prethodnog vikenda, a radovi na zgradi još uvijek traju.

Iz Uprave za imovinu “Vijestima” su kazali da su Planom javnih nabavki, koji je usvojen u januaru, opredijeljena sredstva za adaptaciju objekata državnih organa među kojima je i fasada stare Vlade.

"Odluka o pokretanju postupka javne nabavke donesena je u februaru, a isti je u objavljen u aprilu. Kako su rokovi za dostavlajnje ponuda i donošenja odluke definisani Zakonom o javnim nabavkama, isti se nije mogao prije realizovati. Poziv i Odluka o izboru najpovoljnije ponude objavljeni su na portalu Uprave za javne nabavke”, naveli su iz Uprave. Iz Uprave, koja se bavi i tekućim i investicionim održavanjem objekata državnih organa naveli su da je renoviranje zgrade predviđeno budžetom za 2015. godinu. “Na predmetnom javnom nadmetanju na osnovu pristiglih ponuda, koristeći kriterijum najniža ponuđena cijena za izvođenje radova izrada fasade poslovnog objekta u Ul. Jovana Tomaševića br.2 izdvojeno je 44.347,49 eura", naveli su iz Uprave.

Predsjednika bira 450 delegata

Kongres DPS-a na kojem će 450 delegata iz svih opština, birati predsjednika partije, njegovog zamjenika, predsjednika Političkog savjeta, kao i novi sastav Glavnog odbora, biće održan u subotu.

Jedini kandidat za predsjednika je aktuelni lider Milo Đukanović, dok će za njegovog zamjenika izabrati potpredsjednika Vlade Duška Markovića, ukidajući tako funkcije potpredsjednika koji je bilo četiri. Kandidat za predsjednika Političkog savjeta je Svetozar Marović.

Iz DPS-a je najavljeno je da će gosti na kongresu biti predstavnici koalicionih partnera i ostalih stranaka, više od deset stranih delegacija, partija iz regiona i Evrope, međunarodnih fondacija, kao i preko 20 stranih ambasadora u Crnoj Gori.

Kako je agencije MINA rečeno iz DPS-a, biće emitovan film o partiji između dva kongresa i odata pošta preminulom potpredsjedniku Željku Šturanoviću i drugim uglednim stranačkim članovima.

Bonus video: