Al Ulama: UAE spremni da pomognu da CG postane snažna ekonomija i stabilna država

"Samo uspostavljanjem pune vladavina prava, što je bitan preduslov za pristupanje EU i NATO, možemo očekivati ozbiljne investicije , a time otvaranje novih radnih mjesta i snažan ekonomski razvoj Crne Gore", rekao je predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović
16 komentar(a)
Darko Pajović, Hafsa Al Ulama, Foto: Pozitivna Crna Gora
Darko Pajović, Hafsa Al Ulama, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 17.06.2015. 16:18h

Pozitivna Crna Gora se snažno zalaže za evroatlanski put Crne Gore, kako zbog mira i stabilnosti tako i zbog ekonomskog oporavka zemlje, istakao je predsjednik ove partije Darko Pajović.

On se danas sastao sa ambasadorkom Ujedinjenih arapskih emirata (UAE) Hafsom Al Ulamom i tom prilikom su razmijenili mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji, kao i važnosti integracionih procesa Crne Gore.

"Samo uspostavljanjem pune vladavina prava, što je bitan preduslov za pristupanje EU i NATO, možemo očekivati ozbiljne investicije , a time otvaranje novih radnih mjesta i snažan ekonomski razvoj Crne Gore", rekao je Pajović.

Ambasadorka Al Ulama je, kako je saopšteno iz Pozitivne, tokom razgovora upoznala Pajovića sa iskustvima i ekonomskim modelima po kojima su se razvijali UAE, kao i postignućima te zemlje do danas.

"Al Ulama je izrazila želju i spremnost UAE da svojim iskustvom, kroz zajedničku saradnju pomogne da i Crna Gora postane snažna ekonomija i stabilna država. Pajović je upoznao Al Ulamu sa programskim ciljevima Pozitivne Crne Gore, kao i o načinu rada i djelovanja predstavnika stranke u parlamentu", piše u saopštenju Pozitivne.

Dodaje se da je Pajović izrazio zahvalnost ambasadorki zbog dosadašnjih investicija UAE u Crnoj Gori kao i nadu da će dvije prijateljske zemlje u budućnosti dodatno unaprijediti i osnažiti bilateralnu i ekonomsku saradnju.

Sastanku je prisustvovala i Nataša Gojković, portparolka Pozitivne Crne Gore.

Bonus video: