DNP: Pompezna predizborna obećanja prosula su se u paramparčad na jednoj raskrsnici

“Ako šef opštine u najskorije vrijeme ne bude tražio od Vlade novac za rekonstrukciju fabrike vode Pliješi, od Elektroprivrede nižu cijenu struje za sve građane Pljevalja u zimskim mjesecima ili subvencije države Pljevljacima za nabavku peći na pelet, od Elektroprivrede i Rudnika sredstva za sekundarnu mrežu toplifikacije, postaviće se opravdano pitanje čemu čemu služi nova lokalna vlast, osim da zapošljava partijske aktiviste”, navodi se u saopštenju DNP
2 komentar(a)
Pljevlja radovi, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja radovi, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 17.06.2015. 14:22h

Predsjednik Opštinkog odbora Demokratske narodne partije i posalnik DF-a Vladislav Bojović pozvao je lokalnu vlast u Pljevljima konačno završi radove na raskrsnici kod Vukove česme za koju je predsjednik Opštine dao obećanje da će biti završena još u novembru prošle godine.

“Slučaj raskrsnice kod Vukove česme je ogledalo i mjera sposobnosti aktuelne lokalne uprave predvođene DPS-om i njenim satelitima. Kako vidimo, pompezne predizborne najave i obećanja o projektima, investicijama, snažnoj podršci i patnerskom odnosu Vlade, prosuli su se u paramparčad na jednoj raskrsnici od 50 metara dužine i 30 metara širine, za koju je predsjednik opštine obećao da će biti završena još u novembru prošle godine”, rekao je Bojović.

On je pozvao lokalnu vlast da saopšti građanima šta će biti suštinski preduzeto i na saniranju teške ekološke situacije s obzirom da se bliži nova grejna sezona.

“To bi podrazumijevalo da predsjednik opštine sa saradnicima konačno prestane da zamajava Pljevljake pričom o kozmetičkim intervencijama i simboličnim mjerama. Ako je odlučio da šminka stvarnost u ovom gradu, mi u Demokratskoj narodnoj partiji mu preporučujemo da otvori kozmetički salon kome bi mogao da da ime njegove voljene partije, zbog koje se odrekao čak i sopstvenog identiteta. Predsjednik opštine ne treba da očekuje da će Pljevljaci prihvatiti njegov savjet da treba da se strpe i da će biti zadovoljeni pričom kako će se jednog dana raditi toplifikacija, ali tek kada bude završen Drugi blok Termoelektrane, koji pri tom još uvijek nije ni započet, i koji će, po svemu sudeći, biti još jedna od poznatih šarenih laža aktuelnog režima u susret sledećim izborima”, rekao je Bojović.

On kaže da Demokratska narodna partija neće dozvoliti da se ove životno važne teme za Pljevlja gurnu pod tepih, zbog čega ćemo o njima "govoriti 12 mjeseci u godini”, navodi u saopštenju Bojović.

“Ako predsjednik opštine u najskorije vrijeme ne bude tražio od Vlade novac za rekonstrukciju fabrike vode Pliješi, od Elektroprivrede nižu cijenu struje za sve građane Pljevalja u zimskim mjesecima ili subvencije države Pljevljacima za nabavku peći na pelet, od Elektroprivrede i Rudnika sredstva za sekundarnu mrežu toplifikacije, postaviće se opravdano pitanje čemu čemu služi nova lokalna vlast, osim da zapošljava partijske aktiviste DPS-a, SDP-a i Bošnjačke stranke, sprovodi diskriminaciju Srba i pruža logističku podršku nosiocima visoke korupcije i organizovanog kriminala da nastave pljačkaške poduhvate u našoj opštini. Ipak, neka prije svega toga pokuša da završi raskrsnicu kod Vukove česme.”, navodi se u saopštenju DNP.

Bonus video: