Opozicija traži nove izbore u Herceg Novom

“Mi ćemo odgovorno pristupiti i o tome raspravljati na svim partijskim nivoima - od Izvršnog odbora, opštinskog odbora pa sve do Predsjedništa DPS i predsjednika partije Mila Đukanovića"
3 komentar(a)
Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.06.2015. 11:48h

Na zahtjev Kluba odbornika Izbor nastavak desete redovne sjednice SO Herceg Novi, zakazane za danas odgođen je za narednu sedmicu.

Na spekulacije da je sjednica otkazana zbog sve izraženijeg sukoba unutar Udruženja građana Izbor i koalicionog partnera DPS, Slobodan Radović Krušo predsjednik OO DPS je na konferenciji za novinare upriličenoj nakon otkazivanja sjednice lokalnog parlamenta, ustvrdio da se podjele unutar Udruženja građana izbor mogu prevazići.

Ukoliko Kluba odbornika Izbor, ponovi inicijativu za smjenu gradonačelnika Nikole Gojkovića i potpredsjednice Opštine dr Tamare Vujović, Radović je kazao da će o tome biti rasprava na organima DPS-a.

“Mi ćemo odgovorno pristupiti i o tome raspravljati na svim partijskim nivoima - od Izvršnog odbora, opštinskog odbora pa sve do Predsjedništa DPS i predsjednika partije Mila Đukanovića”, kazao je Radović

“Vlast će funkcionisati i nadalje kako smo planirali, a što se tiče nekih paušalnih ocjena da u Izboru postoje neke podjele, vjerujem da je to apsolutno njihova stvar”, kazao je prvi čovjek hercegnovskog DPSa.

Govoreći o DPS-u, istakao je da su homogeni i jaki i trenutno usmjerni na aktivnosti uoči sedmog kongresa partije koji će biti održan u subotu.

Obrad Gojković nezavisni odbornik , je na konferenciji za novinare ocijenio da je kriza vlasti u Herceg Novom evidentna, da vlast u opštini odavno ne funkcioniše, te da je dokaz za tvrdnju i neodržavanje sjednice SO.

“Kriza vlasti bez obzira na objašnjenja vladajuće većine je definisana najviše privatnim interesima pojedinaca iz Izbora koji pokušavaju iz opštine Herceg Novi da naplate svoje poslovne promašaje i svoje poslovne dugove . Herceg Novi je talac privatnih interesa lidera iz grupe građana Izbor, Nećemo to dozvoliti i tražimo skraćenje mandata i već sam to tražio od predsjednika SO”, poručio je Gojković

Gojković je uvjeren da se politička kriza z Herceg Novom produžava samo zato jer DPS “ne želi da održavanje partijskog kongresa bude u sjenci pada vlasti u Herceg Novom što bi imalo i velike efekte na predstojeće parlamentarne izbore na državnom nivou” .On očekuje da će nakon kongresa DPS tražiti skraćenje odborničkjh mandata SO Herceg Novi..

Podsjetio je i da je opozicija tražila zakazivanje posebne sjednice SO na kojoj bi se raspravljalo o stečaju u Vektra Boka.

“Riječ je o najvećem razvojnom resursu ove opštine i tražićeno intervenciju države., kazao je Goković i istakao da će tražiti da se definišu dugovi koje prema opštini Herceg Novi ima Vektra Boka, počev od javnih preduzeća, Uprave za poreze, Turističke organizacije, potom da se intergralno nastupi sa povjeriocima u stečajnom postupku,da se pokuša vratiti do imovine koje je opština nekada imala prije svega Park hotela Boka, hotel Tamaris, Autobuska stanica.

Bonus video: