Đukanović čestitao Nacionalni dan Repubke Island

"Za Crnu Goru, koja je stabilno na putu evropske i evroatlantske integracije, od izuzetnog značaja su iskustva malih i uspješnih administracija i zemalja kao što je Island"
4 komentar(a)
Island, Foto: Shutterstock.com
Island, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 16.06.2015. 16:19h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom Nacionalnog dana Republike Island, čestitku predsjedniku Vlade te zemlje Sigmunduru Davidu Gunlaugsonu.

"Koristim priliku da Vašoj Vladi i Vama lično zahvalim na kontinuiranoj podršci evroatlantskim težnjama naše zemlje, koja je do kraja posvećena ispunjavanju obaveza iz NATO agende, u očekivanju poziva za članstvo do kraja godine. Za Crnu Goru, koja je stabilno na putu evropske i evroatlantske integracije, od izuzetnog značaja su iskustva malih i uspješnih administracija i zemalja kao što je Island. Posebno, imajući u vidu tradicionalno prijateljstvo naših naroda koje je potvrđeno nakon referenduma 2006. godine, prvim međunarodnim priznanjem nezavisnosti Crne Gore od strane Rejkjavika. Vaša podrška u ostvarenju ovih strateških ciljeva znači i doprinos jačanju dugoročne stabilnosti Zapadnog Balkana, a samim tim i bezbjednosti u Evropi i u evroatlantskoj zajednici", navedeno je u čestitki Đukanovića.

Uz želje za prosperitet prijateljskog islandskog naroda, Đukanović je izrazio spremnost da na tim dobrim osnovama dvije države razvijaju bilateralne ekonomske i ukupne odnose u obostranom interesu, kao i saradnju na multilateralnom planu.

Bonus video: