Đurović: Nije urađeno ništa da se kvalitetno pripremi sezona u Herceg Novom

"Žalosno je što Herceg Novi opet ima problema sa vodom, iako smo prošle godine mislili da smo na ovo pitanje stavili tačku. Kako dočekati turiste kad nemate vode i kad ne postoje sređene plaže? Zašto bi gosti uopšte više dolazili?", pitala je Đurović
193 pregleda 8 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.06.2015. 14:15h

Aktuelna vlast u Herceg Novom nije uradila ništa da kvalitetno pripremi turističku sezonu, pa goste dočekuju razrovane ulice, nesređene plaže i neredovno snabdijevanje vodom, ocijenila je predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije, Danijela Đurović.

Prema njenim riječima, u gradu, koji bi trebalo da živi od turizma, zabrinjava opšte nesnalaženje najodgovornijih turističkih poslenika u obezbjeđenju najosnovnijih uslova za ugošćavanje turista.

"Uz već poznate probleme oko kašnjenja u saniranju šetališta i rivijere, gdje su ulice još razrovane i neosvijetljene, ovih dana mučimo se i sa plažama. Umjesto da su nam sve plaže u opštini već dva mjeseca uređene i spremne za prihvatanje prvih turista, na žalost, u Novom je sasvim drugačija slika", navela je Đurović u saopštenju.

Najviše je, kako je dodala, plaža koje su zatrpane kamenjem, smećem, ili plaža ni nema, jer ih je more odnijelo.

"Ostaci šuta i velikog kamenja od izvođenja radova na kolektoru nijesu uklonjeni i sad predstavljaju skoro nepremostivu prepreku u nasipanju plaža i ulazak mašina da ih urede", kazala je Đurović.

Na sve ovo, kako je dodala, mora se dodati i problem sa snabdijevanjem vodom.

"Žalosno je što Herceg Novi opet ima problema sa vodom, iako smo prošle godine mislili da smo na ovo pitanje stavili tačku. Kako dočekati turiste kad nemate vode i kad ne postoje sređene plaže? Zašto bi gosti uopšte više dolazili?", pitala je Đurović.

Najuporniji ili najodaniji gosti u Herceg Novom, kako je dodala, suočavaju se sa još jednim - novim problemom, a to je nemogućnost adekvatnog prijavljivanja.

"Višesatno čekanje na suncu i gubljenje dragocjenog vremena planiranog za odmor da bi se ispunila formalnost prijave boravka već je postala žalosna uobičajena slika. Iako su nam iz Turističke organizacije obećavali da će novi info punktovi biti otvoreni najkasnije do 15. juna, dobili smo samo jedan i to u centru Starog grada, koji je možda i najmanje frekventan. Ostala četiri ni u kom slučaju ne mogu zadovoljiti potrebe gostiju i stanodavaca", pitala je Đurović. "Do kada da čekamo?".

Građani se žale da moraju platiti i dodatni euro po svakoj prijavi za usluge Turističke organizacije.

"Koje je opravdanje TO za ovaj dodatni namet, ako je to njihova osnovna uloga i ako se TO finansira iz već naplaćene boravišne takse? Još je žalosnije što info punktovi rade od osam do 20 sati i ne rade nedeljom", smatra Đurović.

Ona je pitala šta će biti sa turistom koji je došao samo na jednu noć i smjestio se poslije 20 sati u subotu, prijeti li mu kazna na graničnom prelazu kada bude napuštao Crnu Goru.

"Zašto se aktuelna lokalna vlast odnosi prema najvažnijoj privrednoj grani Herceg Novog kao da je posljednja rupa na svirali? I zašto svi zajednički, bez obzira na sve moguće međusobne razlike, ne ustanemo u odbranu našeg bivšeg HTP Boka? Jedan zanatlija, samozvani biznismen je otišao u stečaj kao rezultat nakaradne privatizacije i još zlosrećnijeg ugovora", ocijenila je Đurović.

Ona je poručila da se ne smije dozvoliti da drugi ponovo krčme ovo malo što je ostalo od Boke.

"Jedini pravi odgovor mora biti da se se sva preostala imovina vrati Opštini koja je, zajedno sa svim svojim građanima, radila, gradila i stvorila to preduzeće. Kakvi god da smo, od ovoga ne može biti gore", zaključila je Đurović.

Bonus video: