SUSRET SA GRADONAČELNIKOM

Princ Nikola Petrović uručio donaciju Spomen kući vojvode Gavra Vukovića

Iz razgovora sa predsjednikom opštine vidio sam da imamo zajedničke vizije. Berane sa svojim okolinom ima mnogo mogućnosti za razvoj i mi smo spremni da pomognemo, ne samo iz solidarnosti, već i iz ekonomskih razloga", kazao je princ Nikola
91 pregleda 0 komentar(a)
dragoslav šćekić , princ nikola petrović, Foto: Tufik Softić
dragoslav šćekić , princ nikola petrović, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 15.06.2015. 19:24h

Princ Nikola Petrović uručio je donaciju Spomen kući vojvode Gavra Vukovića, prvog crnogorskog diplomate i ministra inostranih poslova u vladi njegovog pradjeda kralja Nikole.

Osim Spomen kući, princ je donacije uručio i Dječjem vrtiću "Radmila Nedić" i Dnevnom centru za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju u ovom gradu na sjeveru Crne Gore.

Princ je boravio u radnoj posjeti Beranama gdje se sastao sa predstavnicima lokalne urpave. On je nakon razgovora sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem kazao da želi sa svojom fondacijom da bude prisutan u ovom gradu preko djece i preko kulture.

"Iz razgovora sa predsjednikom opštine vidio sam da imamo zajedničke vizije. Berane sa svojim okolinom ima mnogo mogućnosti za razvoj i mi smo spremni da pomognemo, ne samo iz solidarnosti, već i iz ekonomskih razloga. Mi smo danas zasadili drvo i nadam se da ćemo sljedeće godine gledati kako se to drvo razvija", kazao je princ Nikola.

Šćekić je rekao da Berane ima potrebu da bude domaćin princu Nikoli Petroviću i iz istorijskih razloga, ali da su razgovarali i o budućnosti.

"Razgovarali smo o razvoju grada. Zainteresovani smo za rad Fondacije. Mi smo zahvalni na donacijama. To su konkretni primjeri kako treba da se odnosimo prema gradu i prema građanima Berana u čitave Crne Gore, kao što i priliči vladarskoj porodici", naglasio je Šćekić.

Princ Nikola je iskoristio priliku da razgovara i sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka u Beranama, nakon čega je obišao tri gradske ustanove kojima je uručio donacije.

Opština Berane je princu priredila izlet na Jelovicu i domaćinski ručak na ovoj planini koja čini dio šireg masiva Bjelasice.

Preporučujemo za Vas