Forum mladih SDP: Nadzorni odbor da ne ruši jedinstvo partije

"Smatramo da je različitost u mišljenjima uvijek bila bogatstvo SDP-a, kao i naše omladine, te da ona ni u kojem slučaju ne smije biti razlog za rušenje svega onoga što smo zajedničkim snagama gradili svih ovih godina", navodi se u saopštenju
147 pregleda 7 komentar(a)
Marija Blagojević, Foto: FOM SDP
Marija Blagojević, Foto: FOM SDP
Ažurirano: 14.06.2015. 14:19h

Forum mladih SDP-a reagovao je danas na saopštenje Nadzornog odbora.

Saopštenje prenosimo integralno.

"Našim prijateljima iz Nadzornog odbora poručujemo da ne budu oni koji će rušiti Forum mladih i jedinstvo koje smo uvijek imali, što nas je upravo i činilo najjačom omladinom svih partija u Crnoj Gori.

Dužina trajanja i djelovanja naše organzacije, od najtežih vremena do danas, nosi sa sobom veliku dozu ozbiljnosti i veliku odgovornost. Kao takva, organizacija ozbiljnih i odgovornih ljudi, FOM SDP CG ne smije dozvoliti sebi da izbornu volju preko 145 delegata ponište i prekrajaju dva člana Nadzornog odbora, zbog toga što je FOM SDP CG većinski stao na stranu potpredsjednika Ivana Brajovića.

Smatramo da je različitost u mišljenjima uvijek bila bogatstvo SDP-a, kao i naše omladine, te da ona ni u kojem slučaju ne smije biti razlog za rušenje svega onoga što smo zajedničkim snagama gradili svih ovih godina.

Nadamo se da i dva člana Nadzornog odbora prepoznaju doprinos Forumaša sveukupnoj politici SDP-a i prepoznaju važnost naše organizacije unutar partije kao cjeline.

FOM je uvijek bio mjesto otvorenog dijaloga i različitih mišljenja, u kojem smo svi bili i radili sa iskrenim namjerama i uvijek bili pomoć i podrška jedni drugima. Smatramo i da nečija nezrelost i želja za samodokazivanjem ni po koju cijenu ne smije ići na štetu FOM-a, koji je sve ovo vrijeme prepoznat kao najorganizovanija omladinska organizacija u Crnoj Gori, a što je do sad služilo na čast cijelom SDP-u.

Naša je namjera da tako ostane i ubuduće! Na kraju, članovi Nadzornog odbora su u svom saopštenju sve rekli sami: „Predsjednika bira Konvencija a ne Nadzorni odbor ili bilo ko drugi.” Mi ih u ovome podržavamo i poručujemo im - Na Konvenciji je gotovo jednoglasno izabrana Marija Blagojević, te je, shodno tome, 2 člana Nadzornog odbora ne mogu ni smijeniti, ma koliko se važnima oni zbog toga osjećali."

Nadzorni odbor SDP-a razriješio je dužnosti Blagojević, jer je, kako su naveli, utvrdio da je izabrana suprotno pravlima Foruma mladh SDP-a.

Bonus video: